fbpx

VIDEO O școală din județul Vaslui a luat foc, în această dimineață. O parte dintre profesori erau în școală

Incendiu deosebit de puternic în această dimineață la școala din Poienești, județul Vaslui, anunță publicația Vremea Nouă.

Potrivit sursei citate, din primele informații focul a izbucnit în camera unde se află centrala termică și s-a extins imediat la acoperiș. În acel moment, doar o parte din cadrele didactice se aflau la școală. Acestea au încercat să salveze cataloagele și alte documente însă au fost evacuate când acoperișul a început să cadă, mistuit de flăcări.

Copiii care aveau ore de dimineață au fost întorși din drum și trimiși acasă. Clădirea, construită recent din fonduri europene, nu avea autorizație de funcționare privind securitatea la incendii. La fața locului se află mai multe echipaje de pompieri, care încearcă să stingă focul.

Oamenii din Poienești spun că incediul putea fi stins după câteva minute de la izbucnire, dacă hidranții cumpărați de primărie în urmă cu mai mulți ani erau montați în clădire. Sătenii au declarat pentru jurnaliștii de la Vremea Nouă că în poarta școlii s-ar afla o sursă de apă, iar de acolo instalația trebuia doar prelungită până în interior. Nu s-a făcut nimic de atâta vreme pentru că, la fel ca în mai toate satele vasluiene, rețelele publice de apă și canalizare nu au aproape nicio utilitate. În ultimii ani, milioane de euro au fost atrase în județ pentru ca și celor din rural să le fie asigurate utilitățile elementare.

Iată ce a scris o femeie din Poienești, la câteva minute după incident. “Oare de ce copiii trebuie să sufere, când sunt plătiți 2 instalatori cu salarii frumușele și nu au reușit în 6 ani să monteze hidranții cumpărați de vechea conducere? Dar na, mai bine stau hidranții în garajul Primăriei că nouă nu ni se poate întâmpla!! Oameni buni, noroc că era ora 7.30 când ardea, erau puțini copii, dar pun o întrebare: dacă școala era plină?? Era cumva un Colectiv 2? Suntem scârbiți ca toți cei angajați sunt doar neamuri, cumătri! Când vor fi angajați cei care într-adevar au studii de specialitate????”

județul Vaslui

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *