fbpx

Varianta indiană a SARS-CoV-2, depistată în România

INSP anunță că a depistat varianta indiană de Covid la o persoană de 26 de ani, din Sfântu Gheorghe, care a ajuns în România în urmă cu o lună, anunță platforma Biziday.

Alte cinci persoane care au venit recent din India au fost depistate pozitiv, dar nu este clar dacă sunt infectate cu aceeași tulpină.

”INSP a fost informat în această dimineață asupra faptului că un laborator de analize din orașul Sf. Gheorghe a identificat o variantă ”indiană”, B.1.617.2, la o persoană de 26 de ani, care a ajuns în România în urmă cu aproximativ o lună. La data recoltării, 26.04.2021, cazul era simptomatic (tuse), cu formă clinică ușoară”, precizează autoritățile.

Ministerul Sănătății precizează că investighează și un focar de coronavirus în rândul a opt lucrători în construcții din Colonia Bod, jud. Brașov, sosiți din India.

Cinci persoane au fost confirmate cu infecția SARS-CoV-2, iar alte trei persoane au avut rezultate negative la testele Covid.

Potrivit autorităților persoana confirmată cu varianta indiană a coronavirusului a efectuat testul la cerere.

Conform INSP, varianta menționată diferă de cea identificată inițial de PHE England care ar fi generat situația epidemiologică actuală din India.

DSP Brașov a demarat de urgență o anchetă epidemiologică, aceasta fiind încă în curs, și a dispus izolarea cazurilor identificate în Colonia Bod (fiind vorba despre forme clinice ușoare).

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *