USR Tineret își anunță solidaritatea cu Roxana Șerban, eleva din Liceul Traian care a publicat tabelul cu fondul clasei

Organizația de tineret a USR și-a anunțat, într-un mesaj pe Facebook, susținerea față de Roxana Șerban, eleva care a denunțat plățile ilegale din Liceul Traian și spune că a fost batjocorită și jignită în Consiliul Școlar.

”Reamintim faptul că principala cauză de plecare a tinerilor din Romania este corupția. Roxana Serban este încă aici, folosește toate pârghiile procedurale și luptă pentru un sistem de educație care pune elevul pe primul loc, un sistem de educație corect.

Ai toată susținerea noastră și îți mulțumim, Roxana!”, afirmă USR Tineret

Postarea, integral:

Fondul clasei reprezintă o cutumă ilegală, imorală și deosebit de răspândită în școlile românești iar principalele victime sunt cei cei ar trebui să fie beneficiarii sistemului de învățământ – elevii.

Un prim exemplu este Roxana Serban, elevă și reprezentanta elevilor în Consiliul de Administrație la Liceul Traian din Constanța, care a făcut public tabelul cuprinzând nivelul de colectare a fondului clasei. Acesta a scos la iveală suma fabuloasă de 48.805 lei însumând toate clasele, bani adunați exclusiv de la elevi/părinții acestora.

Mai mult decât atât, 37.000 lei sunt folosiți pentru paza unității de învățământ, deși acest serviciu trebuie plătit de către Primaria Constanța, liceul aflându-se in proprietatea administrației locale, conform Legii nr.333/2003 privind paza obiectivelor – facilitatate pentru care Liceul Traian nici măcar nu a făcut cerere.

➡️ Urmarea?
În ultimele două săptămâni, Roxana este ținta atacurilor repetate, venite din partea Asociației de Părinți, cea prin care se colectează banii. De asemenea, este făcută de rușine prin comentarii publice, de către fostul director al liceului, Constantin Caracoti și este denigrată în Consiliul școlar, propunându-se retragerea din poziția ei de reprezentant al elevilor.

Roxana a ales să aparțină acelei pături a societății care pune onestitatea, transparența și competența în prim-plan. Noi o încurajăm să nu îi fie frică de nimic, pentru că viitorul este format exclusiv de oamenii ca ea.

Reamintim faptul că principala cauză de plecare a tinerilor din Romania este corupția. Roxana Serban este încă aici, folosește toate pârghiile procedurale și luptă pentru un sistem de educație care pune elevul pe primul loc, un sistem de educație corect.

Ai toată susținerea noastră și îți mulțumim, Roxana!

#Romania a fost făcută de oameni care nu au stat deoparte.