fbpx

Eleva care a denunțat plățile ilegale din Liceul Traian spune că a fost batjocorită și jignită în Consiliul Școlar

Roxana Șerban, eleva de la Liceul Teoretic Traian din Constanța care a făcut public un tabel cu banii strânși pentru ”fondul școlii”, afirmă, într-o postare pe Facebook, că a fost agresată de părinții din Consiliul Școlar pentru că a denunțat această practică ilegală.

Roxana Șerban a publicat și o solicitare adresată conducerii școlii, prin care cere ca banii necesari liceului să fie obținuți de conducere de la Consiliul Local, așa cum este legal, dar și revizuirea regulamentului școlar.

Anterior, potrivit publicației Constanța de Azi, ea fusese chemată în biroul directoarei instituției de învățământ, Gabriela Costea, care a admonestat-o pentru decizia de a face publică situația.

Postarea Roxanei Șerban, integral:

Eu nu știu cum o să trăiești cu gândul că pe diploma ta de absolvire o să ai trecut Liceul Teoretic Traian”, acestea au fost primele cuvinte rostite astăzi, la ședința Consiliului Școlar al Elevilor, de către președinta asociației de părinți a liceului meu, ședință la care au participat reprezentanți ai elevilor, ai Poliției și ai Asociației de părinți.

A fost o ședință foarte constructivă, în cadrul căreia ordinea de zi a suferit o ușoară modificare, anume, s-a trecut de la “informarea cu privire la securitatea și siguranța elevilor”, la cum să aruncăm mai bine cu pietre în persoana care a dat lucrurile pe față. De ce să discutăm despre moduri de rezolvare a unei probleme care ne afectează pe toți, când putem să venim în fața a 30 de elevi și să aruncăm cu pietre într-o persoană?

“Nu ai descoperit focul, dacă crezi că nu mai există tabele și din anii trecuți să știi că mai există”

“Tu nu ai dat fondul școlii, nu am ce discuta cu tine, nu primesc reclamații de la persoane care nu au contribuit. Cu asta am terminat.”

Eu venisem la ședință cu scopul de a discuta despre modurile de rezolvare a problemei, nu venisem ca să fiu jignită și batjocorită în fața a 30 de colegi. În plus, mi s-a cerut revocarea din funcția de reprezentant al elevilor in Consiliul de Administrație, întrucât am pătat imaginea liceului.

Se pare că scopul ședinței nu a fost găsirea de soluții, ci discreditarea mea. Revin la vorbele reprezentantului părinților: DA, îmi este rușine că am ales să fac publică o neregulă de la mine din liceu, îmi este rușine de faptul că încercând să rezolv o problemă, nu sunt ascultată de persoanele care ar fi trebuit să-mi fie alături și care aleg să ma atace, în loc să se axeze pe găsirea unei soluții pentru binele nostru, al tuturor.

Când am întrebat cum văd ei rezolvarea problemei, s-a făcut liniște, urmând ca după sa revină la atacuri.

Referitor la soluții: înainte cu câteva ore de ședință am depus o cerere prin care solicitam convocarea Consiliului de Administrație cu scopul de a începe demersurile în vederea obținerii, de la Consiliul Local, a fondurilor necesare bunei funcționări. La aceasta cerere am anexat și un model de adresă de suplimentare buget către Primăria Constanța, raportându-mă la sumele cheltuite anul trecut pe pază și consumabile (44.000 lei).

Cum am evidențiat și în postarea anterioară, există soluții pentru această problemă, pentru asigurarea pazei unității de învățământ și a cheltuielilor pentru consumabile fără ca părinții să fie nevoiți să scoată bani din buzunar.

Întrebarea e: cum poate o singură persoana să facă asta, atunci când în loc să fie susținută e pusă la zid? De ce alegem să ne complacem în situație și să atacăm pe cel care vrea să schimbe ceva, în loc să ne punem la treabă și să găsim soluții? De ce?

PS: Las mai jos cererea pe care am depus-o astăzi la secretariatul liceului, împreună cu anexa