fbpx

USR: #MareaTestare va rămâne în istorie ca un eșec organizatoric și comunicațional

USR critică modul în care testarea elevilor a început și afirmă că aceasta reprezintă un eșec al Ministerului Educației.

Ce spune USR:

6 Decembrie, prima zi de testare acasă. A trecut dimineața, s-au făcut sau nu testele de salivă, s-a ‘raportat’ pe whatsapp, pe hârtie sau prin formulare Google și a rămas gustul amar al unei campanii de testare slab organizate, comunicate și explicate de Ministerul Educației.
‼️Au apărut multe #probleme la care se pare că nu s-a gândit nimeni:
1️⃣ De unde știm că testele chiar se aplică? Câte teste de salivă rapide CHIAR s-au făcut astăzi?
Deja au apărut de vânzare pe OLX teste distribuite în școli, fie în semn de protest pentru mascarada procesului testării, fie ca o consecință a sărăciei din unele zone și a oportunității de a valorifica incompetența statului.
2️⃣ Câte teste au rezultat neconcludent? Câte sunt pozitive? Câte din cele pozitive ajung să fie testate și PCR?
3️⃣ Unde se duc deșeurile și probele biologice asociate testării? La gunoiul din bucătărie?
4️⃣ Cum și când gestionează profesorii #MareaAsamblare de două ori pe săptămână, când este final de semestru, au teze și teste de dat și corectat, note de pus, medii de încheiat? Câtă frustrare se acumulează în rândul cadrelor didactice și al părinților?
#MareaTestare va rămâne în istorie ca un eșec organizatoric și comunicațional al Ministerului Educației în plină pandemie, zădărnicind însuși obiectivul principal: acela de a limita răspândirea virusului în școli, pentru o continuare a educației în format fizic în siguranță.

‼️Cu toate acestea, odată primite, vă rugăm să treceți peste dezamăgire și să faceți testele, conștiincios și responsabil, ca măcar în ciuda condițiilor actuale, să limităm cât putem pandemia și să nu fi fost banii pe cele 70 milioane de teste complet aruncați pe fereastră.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.