fbpx

Mesajul Simonei Halep pentru elevi: Să facă pentru ei tot ceea își doresc, dar să facă ceva și pentru țară, atunci când au ocazia

🇷🇴𝑁𝑖𝑐𝑖𝑜𝑑𝑎𝑡𝑎̆ 𝑠𝑎̆ 𝑛𝑢 𝑢𝑖𝑡𝑎̆𝑚 𝑐𝑎̆ 𝑠𝑢𝑛𝑡𝑒𝑚 𝑟𝑜𝑚𝑎̂𝑛𝑖 𝑠̦𝑖 𝑠𝑎̆ 𝑛𝑒 𝑚𝑎̂𝑛𝑑𝑟𝑖𝑚 𝑐𝑢 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡 𝑙𝑢𝑐𝑟𝑢, 𝑖𝑎𝑟 𝑑𝑒 𝑓𝑖𝑒𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑑𝑎𝑡𝑎̆ 𝑐𝑎̂𝑛𝑑 𝑛𝑒 𝑝𝑟𝑜𝑝𝑢𝑛𝑒𝑚 𝑠𝑎̆ 𝑓𝑎𝑐𝑒𝑚 𝑐𝑒𝑣𝑎 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑛𝑜𝑖, 𝑠𝑎̆ 𝑓𝑎𝑐𝑒𝑚 𝑐𝑒𝑣𝑎 𝑠̦𝑖 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑡̦𝑎𝑟𝑎̆, 𝑜𝑟𝑖 𝑑𝑒 𝑐𝑎̂𝑡𝑒 𝑜𝑟𝑖 𝑎𝑣𝑒𝑚 𝑜𝑐𝑎𝑧𝑖𝑎.
Aceasta a fost urarea Simonei Halep pe care a transmis-o elevilor din Avenor College, în interviul realizat de Tudor, elev în clasa a 12-a, al școlii, cu ocazia Zilei Naționale a României. Simona a vorbit și despre pasiunea pentru tenis, spiritul de echipă și mândria de a reprezenta țara la competițiile internaționale.
Fragmente din interviul acordat de Simona Halep elevului de la Avenor College:
  • Ești foarte iubită în comunitatea noastră, nu doar de pasionații de tenis, ci  și de cei care vor să atingă excelența în orice domeniu. Știu că vorbești întotdeauna foarte frumos despre țara noastră și de asta voiam să te întreb: Când te-ai simțit prima dată mândră că ești româncă, într-o competiție internațională?
  • Bună, Tudor. Îmi face mare plăcere să vorbesc cu tine și îi salut pe toți cei de la Avenor. I-am cunoscut acum câțiva ani și chiar pot să spun că mi-e dor de ei. Sper în viitor să mai trec pe acolo. Prima dată când m-am simțit mândră că sunt româncă, când a fost un sentiment mai special,  a fost la Roland Garros, când am câștigat, în 2018 și s-a cântat imnul nostru și efectiv toată tribuna a rostit cuvintele imnului. A fost un sentiment deosebit, am simțit că toți cei de acolo din tribune au simțit că sunt mândri că sunt români. Acela a fost cel mai special moment în care m-am simțit cu adevărat mândră că sunt româncă.

 

  • E foarte greu să ajungi în topurile mondiale, în orice domeniu. Tu, Simona, ai reușit să ajungi numărul 1 mondial, să câștigi două Grand Slamuri, multe alte concursuri și să rămâi în Top 10 mondial pentru mai mult de șapte ani, o performanță excepțională în tenis. Care ar fi sfaturile tale pentru cineva care țintește excelența în orice domeniu?
  • Da, a fost o carieră plină cu succes, a fost o carieră grea, dar și plăcută. Și aș spune aici că prin tot ce a fost greu am trecut mult mai ușor pentru că am avut pasiunea aceasta pentru tenis, dorința de a fi cel mai bun și plăcerea de a fi în competiție în permanență. Dacă nu aș fi avut competiția, poate că nu aș fi fost la fel de motivată, dar, dorindu-mi foarte mult să fiu cea mai bună și întotdeauna mi-am spus acest lucru, m-a ajutat oarecum să trec și peste greutățile pe care le-am avut în timpul carierei.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.