fbpx

USR face apel la profesori, elevi, studenți și părinți pentru a opri Legile educației

USR lansează un apel către profesori, elevi, studenți și părinți pentru a pune „presiune uriașă”, astfel încât adoptarea Legilor educației în varianta propusă de minister să fie oprită.

Formațiunea politică aformă că va folosi tpate mijloacele legale și parlamentare în acest scop.

Ce spune USR:

Irineu Darău a vorbit la Profit.ro despre “reforma” fără fond a educației, trecând prin câteva subiecte esențiale:

‼️ irelevanța modului în care se împarte anul școlar atâta timp cât nu avem o reformă de conținut
❌ lipsa echității în noua lege, discriminând elevii și studenții, dar favorizând rectorii și plagiatorii
❌ lipsa finanțării adecvate și modul în care an de an se evită alocarea unui procent mare din PIB (noua lege va schimba modul de alocare la 15% din bugetul consilidat, care va însemna în jur de 4% din PIB, însă și această prevedere poate fi fentată cu noi ordonanțe-trenuleț)
‼️ nevoia unor programe naționale monitorizate, lipsa garantării și extinderii programelor de tip Masă caldă și Școală după școală, ignorarea orelor remediale
🚫 tăcerea suspectă a președintelui Iohannis, dar și aroganța și neadecvarea Ministrului Educației, precum și graba și forța cu care vor încerca să treacă aceste legi.

Senatorul a accentuat faptul că USR PLUS va folosi toate instrumentele legale și politice pentru a bloca aceste legi dezastruoase și pentru a demite acest ministru neadecvat. Facem însă un apel și la forța profesorilor, părinților, studenților și elevilor. Este nevoie ca și aceștia să pună presiune uriașă și să refuze să suporte aceste prevederi toxice care vor îngropa educația și viitorul atâtor generații.

#LegileEducației #DemitereCîmpeanu #RetragereaLegilor

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.