fbpx

USLIP Iași: Îi rugăm pe părinți să nu trimită luni copiii la școală

Reprezentanții USLIP Iași le-au transmis părinților rugămintea de a nu-i trimite pe copii la școală luni, când a fost anunțată începerea grevei generale.

„Îi rugăm pe părinţi să nu trimită luni copiii la şcoală deoarece nu vor avea loc activităţi didactice şi nici de altă natură. De asemenea, îi rugăm să ne înţeleagă că nu ne aflăm într-o situaţie confortabilă”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă vicepreşedintele USLIP Iaşi, Ioan Ivaşcu, citat de Agerpres

Liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP) Iaşi, Laviniu Lăcustă, a anunţat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că peste 7.500 de membri ai acestui sindicat care au luat parte la greva de avertisment de miercuri se pregătesc să intre luni în grevă generală.

Potrivit sursei citate, peste 7.500 din cei 8.300 de membri ai USLIP Iaşi au participat la greva de avertisment de miercuri, ceea ce reprezintă peste 90% de salariaţi din învăţământul preuniversitar ieşean.

„Este primul pas cerut de legislaţia în vigoare pentru a declanşa greva generală. Precizăm că la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ au fost deja constituite comitete de grevă care sunt formate din două-trei persoane. Guvernul nu înţelege nici în al doisprezecelea ceas gravitatea momentului şi lupta colegilor noştri pentru câştigarea drepturilor şi a statutului social. Considerăm că, întreaga responsabilitate pentru greva generală pe care o vom declanşa luni îi revine Guvernului României. Printr-o decizie politică aceştia trebuie să-şi asume respectarea grilei de salarizare negociată de către reprezentanţii sindicatelor cu cei ai Ministerului Educaţiei şi care are ca principal punct de plecare în sistem salariul profesorului debutant, echivalent cu salariul mediu brut pe economie. În acelaşi timp, Guvernul trebuie să aibă în vedere aplicarea legii nr.153/2017 pentru personalul nedidactic/auxiliar şi indexarea tuturor salariilor cu indicele de inflaţie din ultimii 3 ani care cumulat a depăşit 30 la sută”, a declarat preşedintele USLIP Iaşi, Laviniu Lăcustă.

Acesta susţine că revendicările au fost legitimate miercuri de preşedintele României, Klaus Iohannis, care a subliniat că necesitatea majorării salariilor în educaţie este o componentă importantă a performanţei în sistemul educaţional.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.