fbpx

Ursula von der Leyen: Legea anti-LGBT din Ungaria este o rușine

Legea aprobată recent în Ungaria, care interzice accesul copiilor la informații despre LGBT, este ”o rușine”, afirmă Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene.

Declarația făcută de Ursula von der Leyen, integral:

„Inițiativa legislativă maghiară este o rușine.
Am încredințat comisarilor responsabili sarcina de a trimite o scrisoare pentru a ne exprima preocupările juridice, înainte de intrarea în vigoare a proiectului de lege.
Proiectul de lege discriminează în mod clar persoanele pe baza orientării lor sexuale. Aceasta contravine valorilor fundamentale ale Uniunii Europene: demnitatea umană, egalitatea și respectarea drepturilor omului.
Nu vom face compromisuri cu privire la aceste principii.
Am mai spus-o și o repet: cred într-o Uniune Europeană în care ești liber să fii tu însuți și să iubești pe cine vrei.
Cred într-o Europă care acceptă necondiționat diversitatea.
Voi face uz de toate competențele Comisiei pentru a mă asigura că drepturile tuturor cetățenilor UE sunt garantate, oricine ar fi aceștia și oriunde ar locui pe teritoriul Uniunii Europene.”

Parlamentul Ungariei a aprobat un proiect de lege controversat care interzice discuțiile și diseminarea către minori a informațiilor despre care se consideră că promovează homosexualitatea și schimbarea de gen.

Actul normativ prevede interzicerea cărților, filmelor și a altor conținuturi accesibile copiilor și tinerilor și în care sexualitatea este descrisă în afara heterosexualității.

Interdicția se aplică și publicității în care homosexualii sau persoanele transgender apar ca parte a normalității.

Nu este clar, deocamdată, ce pedepse ar putea fi aplicate pentru cei condamnați pentru încălcarea noii legi.

Legea a fost criticată aspru de societatea civilă, fiind considerată un atac asupra drepturilor persoanelor lesbiene, gay, bisexuale și transgender (LGBT), precizează Radio Europa Liberă.

Un total de 157 de parlamentari au susținut proiectul, care a fost aprobat pe 15 iunie în parlamentul cu 199 de locuri, care este controlat de Fidesz, partidul premierului Viktor Orban.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *