fbpx

Ursul panda nu mai este pe cale de dispariție. Rămâne, însă, o specie amenințată

Photo 17117324 © Hungchungchih | Dreamstime.com

Ursul panda nu mai este considerat o specie pe cale de dispariție, însă rămâne o specie amenințată, au anunțat oficialii chinezi, citați de BBC.

Clasificarea a fost reconsiderată după ce numărul exemplarelor de urs panda aflate în sălbăticie a atins 1.800, relatează Digi 24.

Noua clasificare vine la câțiva ani după ce Uniunea Internațională de Conservare a Naturii (IUCN) a scos ursul panda de pe lista sa de animale pe cale de dispariție și l-a trecut pe lista speciilor amenințate. Atunci, în 2016, autoritățile chineze au contestat decizia, susținând că această modificare de statut ar putea face oamenii să creadă că eforturile de conservare pot fi relaxate.

Anunțul făcut săptămâna aceasta de Ministerul Mediului din China marchează prima dată când statutul ursului panda a fost modificat pe lista autorităților chineze cu animale pe cale de dispariție, care se ghidează după standarde similare cu organizația elvețiană IUCN.

Experții susțin că acest succes se datorează în mare parte eforturilor Chinei de a recrea și repopula pădurile de bambus. Bambusul reprezintă 99% din dieta ursului panda, iar fără acest arbore urșii pot muri de foame.

Experții susțin că țara asiatică a reușit să salveze animalul său reprezentativ prin eforturile de conservare pe termen lung, inclusiv extinderea habitatelor ursului panda.

Ursul panda este considerat în China o comoară națională, însă acest animal a fost împrumutat și altor țări în scopuri diplomatice.

Cea mai recentă modificare a clasificării „reflectă condițiile de viață îmbunătățite și eforturile Chinei de integrare a habitatelor”, a declarat într-o conferință de presă Cui Shuhong, șeful Departamentului de conservare a naturii și ecologiei din cadrul Ministerului Mediului și Ecologiei.

Sursă foto: https://www.dreamstime.com/stock-images-cute-giant-panda-bear-posing-camera-image17117324

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.