fbpx

Universitatea Cambridge anunță că va continua cursurile online și în anul universitar 2020-2021

Universitatea Cambridge mută toate cursurile online pentru anul universitar viitor, până în vara anului 2021, a anunțat marți instituția de învățământ superior, potrivit UK Press Association, citată de CNN.
Cambridge este prima universitate britanică care anunță predarea virtuală pentru anul universitar 2020-21.”Universitatea se adaptează în mod constant la recomandările ce apar în timpul acestei pandemii. Având în vedere că este probabil ca distanța socială să fie necesară în continuare, universitatea a decis că nu vor exista cursuri față în față în următorul an universitar”, a declarat un purtător de cuvânt al universității, pentru PA.
Este de așteptat ca varianta de cursuri offline să fie reluate după vara anului 2021, dar pot fi organizate și grupuri de predare față în față mai devreme, dacă ”se conformează cerințelor de distanțare socială”, a spus purtătorul de cuvânt.

 

Despre Universitatea din Cambridge

Universitatea Cambridge (în engleză Cambridge University sau University of Cambridge) este o universitate situată în orașul Cambridge, Anglia. Este a doua universitate ca vechime din lumea anglofonă și are o reputație deosebită, fiind considerată una din cele mai bune universități din lume.

Universitatea a fost inițial o asociație de cărturari din orașul Cambridge, fondată în 1209 de unii profesori plecați de la Oxford după o dispută cu localnicii.

Universitățile Oxford și Cambridge sunt uneori denumite Oxbridge. Între cele două universități există o rivalitate istorică în plan academic.

Universitatea a fost inițial o asociație de cărturari din orașul Cambridge, fondată în 1209 de unii profesori plecați de la Oxford după o dispută cu localnicii.