fbpx

Universitatea Babeș-Bolyai cere CNATDCU să verifice dacă Nicolae Ciucă a plagiat

Photo 70116916 / Babes Bolyai © Svlase | Dreamstime.com

Universitatea Babeș-Bolyai solicită CNATDCU să analizeze acuzațiile de plagiat din lucrarea de doctorat a premierului Nicolae Ciucă.

Premierul anunțase că teza sa de doctorat va fi analizată de Comisia de Etică a Universității de apărare, instituția de învățământ superior unde și-a susținut, inițial, doctoratul. Solicitarea ca lucrarea să fie verificată de Comisia de Etică a Universității de Apărare a fost făcută chiar de Ciucă.

Ce spune Universitatea Babeș-Bolyai:

Având în vedere recentele suspiciuni și acuzații de plagiat referitoare la teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă și luând în calcul preocuparea constantă a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) pentru păstrarea celor mai înalte standarde academice și pentru o cultură a integrității academice și sociale, UBB solicită Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) analizarea nu doar cu maximă atenție, pentru a se evita orice contestații procedurale, care ar putea anula analiza/concluziile academice, ci și în regim de urgență a acestei situații, ținând cont de funcția publică a domnului Nicolae Ciucă, cu implicații pentru buna funcționare și pentru imaginea țării.

Teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă conține 42 de pagini plagiate din totalul de 138, dezvăluie jurnalista Emilia Șercan într-o anchetă publicată de Pressone.ro

Conținutul din cel puțin 19 pagini a fost plagiat din alte două teze de doctorat susținute anterior la Universitatea Națională de Apărare „Carol I” (UNAP), una dintre ele coordonată chiar de îndrumătorul premierului, precizează autoarea dezvăluirii.

Cu câteva excepții, porțiunile plagiate depistate au fost copiate din surse tipărite, care nu ar putea fi detectate cu un soft anti-plagiat.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.