fbpx

Un secretar de stat a plecat la Bacău pentru cazul învățătoarei care a jignit un copil cu autism

Secretarul de stat Antoaneta Bolchiș se află, azi, la Bacău, în contextul anchetei ISJ care a fost declanșată în cazul învățătoarei care a jignit un copil cu autism.

Anunțul a fost făcut de Lucian Bogdănel, prefectul județului Bacău:

👉 Am primit vizita doamnei secretar de stat Antoaneta Bolchiş (Ministerul Educației), aflată – la începutul acestei săptămâni – în județul Bacău, în contextul cazului recent petrecut la Liceul Tehnologic Răchitoasa, unde un cadru didactic a jignit un elev cu dizabilități, într-o comunicare făcută pe grupul de WhatsApp al părinților.

📌 Am discutat cu doamna secretar de stat Bolchiş despre nevoia de ameliorare a comunicării dascălilor cu elevii cu dizabilități care urmează cursuri în sistemul educațional de stat, precum şi aspecte privind mai buna integrare a acestor elevi în mediul şcolar.
Totodată, am evidențiat nevoia sprijinirii concrete a cadrelor didactice, astfel încât profesorii sau învățătorii să poată gestiona, cât mai eficient şi empatic, situațiile în care sunt implicați elevi cu dizabilități.

👉 Îndrăznesc să afirm că, în peisajul educației băcăuane, cazul de la Răchitoasa este unul marginal, Inspectoratul Şcolar Județean şi conducerea sa având o abordare diligentă, implicată, în relație cu subiectul sensibil al şcolarizării elevilor cu dizabilități, care urmează cursuri cu frecvență normală în cadrul sistemului educațional public.

❗Sunt pentru o educație incluzivă şi nediscriminatorie, dar pentru ca acest obiectiv să fie în mod real atins trebuie să conlucrăm toți cei implicați: autorități – şcoală – profesori – părinți.

1 comment

  1. Dia spune:

    Nu este un caz izot. Nu poti, singur in clasa, sa supraveghezi un copil cu CES si sa iti faci si ora. Te intrerupe, copii sunt amenintati. Si sunt tot copii.

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.