fbpx

Un român a fost arestat pentru uciderea unei tinere profesoare, în Irlanda

Un cetățean român a fost reținut de Poliție în Irlanda,  în legătură cu ancheta despre presupusa ucidere a profesoarei Ashling Murphy, anunță presa irlandeză.

Bărbatul, cetăţean român care locuieşte de câţiva ani în oraşul Co Offaly, a fost arestat ieri după-amiază în cazul referitor la agresiunea mortală asupra unei profesoare în vârstă de doar 23 de ani.

Cadrul didactic preda la o școală primară locală.

Bărbatul a fost arestat după ce două femei care se plimbau în zonă au relatat că au văzut scena atacului, pe malul Marelui Canal din Tullamore, Co Offaly.

Într-o conferință de presă de la fața locului, reprezentanții Poliției au transmis că Murphy a suferit răni grave „compatibile cu un atac” și a fost efectuată o examinare post mortem pentru a stabili cauza exactă a morții ei.

Poliția a confirmat  a răspuns incidentului în urma unui apel de la un cetățean, miercuri după-amiază, și a găsit-o pe doamna Murphy cu răni grave.

Ea a primit îngrijiri medicale, dar nu a putut fi salvată.

Ashling Murphy lucra la Școala Națională Durrow și era, de asemenea, o muziciană talentată și membră a Orchestrei Populare Naționale din Irlanda.

Ea le preda celor 28 de elevi din clasa I.

Directorul școlii, James Hogan, a declarat pentru Virgin Media News că întreaga comunitate școlară a fost „devastată”.

El i-a adus un omagiu profesoarei, descriind-o ca „fantastică, frumoasă, o sportivă extraordinar, o muzician irlandeză, dirijor de cor și o inspirație”.

Directorul a povestit că profesoara era numită „lumina strălucitoare”, pentru că fața ei lumina încăperea atunci când intra în ea. Hogan a menționat că școala lucrează pentru a sprijini personalul și elevii.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.