fbpx

Un român a fost arestat pentru uciderea unei tinere profesoare, în Irlanda

Un cetățean român a fost reținut de Poliție în Irlanda,  în legătură cu ancheta despre presupusa ucidere a profesoarei Ashling Murphy, anunță presa irlandeză.

Bărbatul, cetăţean român care locuieşte de câţiva ani în oraşul Co Offaly, a fost arestat ieri după-amiază în cazul referitor la agresiunea mortală asupra unei profesoare în vârstă de doar 23 de ani.

Cadrul didactic preda la o școală primară locală.

Bărbatul a fost arestat după ce două femei care se plimbau în zonă au relatat că au văzut scena atacului, pe malul Marelui Canal din Tullamore, Co Offaly.

Într-o conferință de presă de la fața locului, reprezentanții Poliției au transmis că Murphy a suferit răni grave „compatibile cu un atac” și a fost efectuată o examinare post mortem pentru a stabili cauza exactă a morții ei.

Poliția a confirmat  a răspuns incidentului în urma unui apel de la un cetățean, miercuri după-amiază, și a găsit-o pe doamna Murphy cu răni grave.

Ea a primit îngrijiri medicale, dar nu a putut fi salvată.

Ashling Murphy lucra la Școala Națională Durrow și era, de asemenea, o muziciană talentată și membră a Orchestrei Populare Naționale din Irlanda.

Ea le preda celor 28 de elevi din clasa I.

Directorul școlii, James Hogan, a declarat pentru Virgin Media News că întreaga comunitate școlară a fost „devastată”.

El i-a adus un omagiu profesoarei, descriind-o ca „fantastică, frumoasă, o sportivă extraordinar, o muzician irlandeză, dirijor de cor și o inspirație”.

Directorul a povestit că profesoara era numită „lumina strălucitoare”, pentru că fața ei lumina încăperea atunci când intra în ea. Hogan a menționat că școala lucrează pentru a sprijini personalul și elevii.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.