fbpx

Un profesor din Ucraina s-a întors din război direct la școală (video)

Un profesor din Ucraina s-a întors de pe front direct în sala de clasă. Imaginile de la reîntâlnirea cu elevii săi s-au viralizat în mediul online.

În videoclipul publicat pe Twitter de Anton Gerashchenko, fost ministru adjunct la Ministerul Afacerilor Interne al Ucrainei, se poate observa cum elevii îl îmbrățișează bucuroși pe Roman Palamarchuk, profesor la școala Velykokliuchivska, îmbrăcat în haine militare.

Comisia Europeană va aloca 100 de milioane de euro pentru reconstrucția a 74 de școli ucrainene în cadrul Planului de recuperare rapidă.  Decizia a fost anunțată de președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în timpul unui discurs. Instituțiile ar urma să fie reabilitate înainte de începutul iernii.

Autoritățile din Ucraina construiesc adăposturi anti-bombe și repară mii de clădiri avariate înainte ca cei aproape 6 milioane de copii să se întoarcă la școală în septembrie – online sau față-n față, potrivit Reuters. Aproape 2.300 de instituții de învățământ au fost bombardate de când a început invazia rusă pe 24 februarie, iar 286 au fost complet distruse, potrivit Ministerului Educației și Științei din Ucraina. Peste 350 de copii au murit și 586 au fost răniți în timpul a ceea ce Rusia numește o „operație militară specială”, arată datele ONU. Totalul ar putea fi mult mai mare, potrivit sursei citate.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.