fbpx

Un elev din Sibiu a fost acceptat la patru universități din Top 20 mondial. A ales Harvard

Sursă foto: nypost.com

Un elev de la Colegiul „Gheorghe Lazăr” din Sibiu a fost acceptat la patru universități din Top 20 mondial, relatează publicația Turnul Sfatului.

Potrivit sursei citate, elevul a ales Universitatea Harvard

Elevul sibian Tudor Terian-Dan studiază la profilul matematică-informatică, făcând parte dintr-o familie de profesori. El este cunoscut în rândul elevilor sibieni, fiind până de curând președinte al Consiliului județean al elevilor, iar anul trecut ocupând și funcția de vicepreședinte al Consiliului național al elevilor.

Spune că în ultimii ani și-a dat seama și de importanța științelor sociale, astfel încât vrea să le combine în viitor cu informatica. „Părinții mei m-au susținut mereu să-mi găsesc un drum propriu, ca să nu fiu comparat sau asociat cu ei pe plan profesional. Fiind amândoi profesori de română, m-au îndrumat mereu către științele exacte. Norocul meu a fost că matematica a ajuns și să-mi placă, mai ales datorită doamnei profesoare Delia Șerb, cu care am studiat în gimnaziu. Așa că la liceu am ales clasa de mate-info de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, care era și cea mai competitivă din județ. Însă de-a lungul liceului mi-am dat seama că numerele și codurile nu valorează prea mult dacă ele nu sunt utile pentru viața de zi cu zi a oamenilor. Această descoperire mi-a trezit în ultimii ani interesul pentru științele sociale, pe care intenționez să le combin cu informatica în facultate”, a declarat tânărul pentru publicația Turnul Sfatului.

Citește articolul integral, aici.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.