fbpx

Ucrainenii refugiați la Constanța cer reintroducerea autobuzelor spre școală

foto: ctbus.ro

300 de refugiați ucraineni cazați în stațiunea Mamaia cer printr-o petiție reintroducerea unei linii de autobuz spre școală, în Constanța. Copiii sunt nevoiți să parcurgă pe jos drumul de doi kilometri, după ce ruta de transport în comun a fost suspendată în luna octombrie, informează Info Sud-Est.

„Avem o problemă mare, nu avem autobuz în Mamaia. Avem deja aproximativ 300 de semnături pentru petiție. De asemenea, eu am scris scrisori personale, iar CT BUS mi-a răspuns că îmi vor trimite mesajul Primăriei pentru a rezolva problema. Și nu am fost singură, alți câțiva oameni au scris și ei mesaje” a declarat pentru Info Sud-Est Tanya Gurska, o femeie din Ucraina care s-a refugiat la Constanța la puțin timp după începutul războiului.

„Pentru ucraineni, autobuzele sunt gratuite până la sfârșitul anului, dar pentru că nu avem autobuz aici, trebuie să mergem pe jos. Copiii trebuie să meargă la școală și avem nevoie să cumpărăm mâncare, iar pentru asta familii cu copii trebuie să meargă zilnic pe jos și câte doi kilometri, fiindcă este scump să conduci atât de des”, a adăugat Tany.

Toți cei care au semnat petiția sunt refugiați ucraineni, cei mai mulți dintre ei cazați în Mamaia, iar alții la Constanța, a explicat Avram Cristian, inițiatorul petiției, pentru sursa citată. El a precizat că petiția va fi înaintată către CT BUS, împreună cu restul actelor necesare, în cursul acestei săptămâni, în speranța reintroducerii liniei de autobuz.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.