fbpx

Ucraina anunță că 136 de copii au fost uciși în războiul declanșat de Rusia

Sursă imagine: ITV

În războiul din Ucraina, declanșat de invazia Rusiei, au fost uciși până acum 136 de copii, în timp ce alţi 199 de copii au fost răniţi, potrivit unei actualizări postate pe Facebook de Parchetul General al Ucrainei, anunță The Guardian.

La rândul său, ONU a confirmat 1.081 de morţi civili şi 1.707 de răniţi în Ucraina de la începutul invaziei ruse.

4,3 milioane de copii din Ucraina au fost strămutați în luna de război început pe 24 februarie – mai mult de jumătate din populația de copii estimată a țării, de 7,5 milioane, afirmă UNICEF. Numărul include peste 1,8 milioane de copii care au intrat în țările vecine ca refugiați și 2,5 milioane care sunt acum strămutați în interiorul Ucrainei.

„Războiul a provocat una dintre cele mai rapide strămutări pe scară largă a copiilor de la al Doilea Război Mondial”, a declarat Directorul Executiv al UNICEF, Catherine Russell. „Este un punct de referință trist care ar putea avea consecințe de durată pentru generațiile viitoare. Siguranța copiilor, bunăstarea și accesul la servicii esențiale sunt toate amenințate de violența îngrozitoare și neîncetată”.

Războiul a avut, de asemenea, consecințe devastatoare asupra infrastructurii civile și asupra accesului la serviciile de bază.

„În doar câteva săptămâni, războiul a fost devastator pentru copiii din Ucraina”, a afirmat Russell. „Copiii au nevoie urgent de pace și protecție. Au nevoie de drepturile lor. UNICEF continuă să ceară încetarea imediată a focului și protejarea copiilor. Infrastructura esențială de care depind copiii, inclusiv spitale, școli și clădiri care adăpostesc civili, nu trebuie să fie niciodată atacată”.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.