fbpx

Mame refugiate din Ucraina și copiii lor au curățat plaja din Mamaia, din proprie inițiativă

Un grup de refugiați din Odesa, găzduiți de către mai mulți proprietari ai unui bloc de pe litoral, au igienizat din proprie inițiativă plaja din Mamaia, aflată în proximitatea clădirii în care locuiesc temporar, relatează Dobrogea Live.

Unul dintre proprietarii care găzduiesc ucrainenii fugiți din calea războiului a declarat pentru „Dobrogea Live” că un grup de aproximativ 20 refugiați au avut inițiativa de curăța plaja, după ce au observat abundența de deșeuri de pe nisip.

Sursa menționată a precizat că refugiații și-au achiziționat mănușile și sacii de gunoi din propriile fonduri.

Printre deșeurile colectate în câțiva zeci de saci se numără inclusiv materiale de construcții.

La acțiunea de igienizare au participat și copii.

Cele de 20 de persoane fac parte dintr-un grup de 47 de refugiați (mame și copii) din Odesa, găzduiți gratuit într-un bloc din stațiunea Mamaia Nord.

Una dintre gazdele refugiaților a povestit despre gestul acestora și pe grupul de Facenook ”Uniți pentru Ucraina”:

”Nu vreau comentarii, am vrut sa va arat doar ce fel de oameni sunt ucrainienii pe care i-am ajutat cu locuința in Mamaia Nord. Sacii albaștri sunt plini de gunoaiele adunate de ei de pe plaja! A fost totul din proprie inițiativa, fără remuneratie !Felicitări părinților și copiilor”, a scris Lavi Ionesco.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.