fbpx

Turnul Sfatului: Un profesor de religie din Sibiu refuză să poarte mască la ore

O sesizare sosită pe adresa redacției Turnul Sfatului a atras atenția supra faptului că, de la începutul școlii, un profesor de religie de la Școala Gimnazială „Regina Maria” refuză să poarte mască în timpul orei în care predă, relatează publicația locală.

Potrivit sursei citate, conducerea școlii confirmă acest fapt și spune că astăzi s-a vorbit cu profesorul și s-au luat măsuri pentru ca acesta să înțeleagă faptul că purtarea măștii la clasă este o obligativitate stabilită prin lege. Motivele invocate de cadrul didactic au fost legate de starea de sănătate. Profesorul a spus că este răcit și nu poate respira corespunzător purtând masca. 

„Da, a fost un astfel de caz la noi. Astăzi am purtat o discuție cu profesorul respectiv și i-am comunicat că este un ordin de ministru prin care se spune că purtarea măștii este obligatorie și trebuie să o poarte pentru a respecta legea. Vom verifica și ne vom asigura că a înțeles. Siguranța copiilor este importantă și de aceea toată lumea trebuie să respecte legea”, spune Laura Zotică, directorul școlii.  

De asemenea, Sorin Joantă, consilier în învățământ religios în cadrul Arhiepiscopiei Sibiului spune că a aflat de această situație și că se va discuta cu profesorul pentru a se ajunge la un consens prin care să înțeleagă faptul că legea este mai presus de convingerile personale.  

„În principiu știu despre ce este vorba. Chiar am avut o discuție astăzi cu inspectorul școlar general pe această temă pentru a așeza lucrurile într-o normalitate conform reglementărilor în vigoare. Colaborăm foarte bine pe probleme de învățământ religios, pe segmentul de învățământ preuniversitar, cu Inspectoratul Școlar și cu inspectorul general. Vom avea în ziua următoare o discuție cu domnul profesor de la Regina Maria, comunicându-i, și din parte Arhiepiscopiei, el fiind profesor și având și din punct de vedere canonic, din punct de vedere al învățăturii de credință pe care o transmite, o subordonare în fața Mitropolitului Ardealului care i-a acordat și binecuvântarea pentru statutul de profesor de religie, că legea trebuie respectată”, a spus Joantă.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.