fbpx

Trafic de cocaină la cabinetul ministrului Educației din Belgia

foto: MART PRODUCTION/ pexels.com

Trafic de cocaină la cabinetul ministrului Educației din Belgia. Drogurile descoperite nu erau ale ministrului Caroline Désir, însă captura autorităților ar putea pune capăt carierei sale politice. Suspectul arestat de poliție este fiul unui fost ministru.

Cocaina a fost confiscată la cabinetul ministrului belgian al Educației, dar era destinată consumului personal al unui membru al cabinetului, a dezvăluit cotidianul Le Soir, citat de News.ro. Ministrul nu are nimic a face cu acest scandal, ci a contribuit la dezvăluirea acestui trafic de droguri, scriu jurnaliștii belgieni.

Caroline Désir a anunțat, joi, într-o serie de mesaje postate pe X, că a decis împreună cu şeful său de cabinet să îl concedieze pe bărbatul care a fost arestat preventiv la 13 decembrie.

La jumătatea lui decembrie, ministrul a aflat că „un asistent însărcinat cu materialul logistic al cabinetului se afla în stare de arest”. Membri ai cabinetului său au decis să-i percheziţioneze biroul, în care au găsit „vreo 50 de pliculeţe cu un prag alb”.

Cabinetul ministrului a colaborat cu anchetatorii, cărora le-au deschis, la 17 ianuarie, uşile biroului colaboratorului acuzat şi tuturor locurilor în care acesta avea acces.

Anchetatorii au găsit și suma de 10.000 de euro la suspectul M.V., fiul unei deputate din Bruxelles, Fadila Laanan, un fost ministru.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.