fbpx

The Rapping Astronaut

Princeps Publishing inaugurează colecția Fantezie prin The Rapping Astronaut, prima carte în limba engleză a uneia dintre cele mai tinere autoare din România, Sonia Marta, care la numai 12 ani este deja la a doua sa experiență editorială.

Societatea contemporană a început în ultimii ani să înregistreze schimbări în ceea ce privește modelul de educație propus de școală în vederea pregătirii copiilor spre devenirea acestora într-o generație de adulți responsabili și împliniți. În egală măsură, se dovedește din ce în ce mai necesară dezvoltarea inteligenței emoționale a copiilor și înțelegerea timpurie și corespunzătoare a dificultăților de integrare și relaționare, astfel încât acestea ajung să fie o condiție sine qua non a echilibrului și bunăstării interioare la maturitate.

„Remarcabil la Sonia este că la 11 ani, atunci când a pus laolaltă toate elementele cărții, a avut experiența și maturitatea necesară pentru a înțelege nevoia de a te exprima autentic în ciuda presiunilor sociale și a unor posibile repercursiuni, și totuși și-a păstrat inocența, tandrețea și spiritul jucăuș pentru a putea spune această poveste într-o manieră care să-i apropie și să-i cucerească pe cei mici sau mai puțin mici. Un Austro scris la 21, 31 sau 41 de ani nu ar semăna cu Austro cel de acum – și e normal să fie așa. E o bucurie să citești o poveste despre curaj și încredere în sine și să poți face asta cu ochii și sufletul de copil. Îndrăgirea imediată a lui Austro se datorează mai ales faptului că Sonia îl plasează într-un cotidian lesne recognoscibil, indiferent de situațiile extraordinare prin care trece: el nu este un personaj fantastic și de neatins, ci chiar unul dintre noi, cu obiceiuri și reacții absolut naturale, cu întrebări și frământări familiare pentru perioada descoperirii propriei identități. Acest laitmotiv al tinerelor generații – lăsând deoparte nevoia stringentă de buna sa înțelegere la scară largă – este redat aici cu umor, candoare și optimism”, descrie Ioana Crăciun, editoarea cărții.

Sonia Marta este o fetiță plină de energie, foarte creativă și dedicată pasiunilor sale: scrisul și cititul. Talentul scriitoricesc și l-a descoperit la clubul de lectură de la International British School of Bucharest, unde este elevă de la vârsta de 4 ani. Întâlnirile organizate la școală cu scriitori români și străini au fascinat-o de mică, făcând-o să își dorească, la rândul ei, să poată inspira alți copii.

A publicat prima sa carte de poezii pentru copii, Oracol, la vârsta de 10 ani, pe 1 iunie 2018.

ORACOL: prima carte de poezii lansată de o fetiță de 10 ani și mama ei

De atunci, a organizat sesiuni de lectură cu peste 1000 de copii la grădinițe și școli din București pentru a putea discuta despre scriere și poezii cu aceștia, dar și pentru a promova cititul și importanța acestui act în formarea identitară și în creșterea încrederii în sine.

Sonia va ține noi sesiuni de lectură cu ocazia lansării lui The Rapping Astronaut și așteaptă înscrieri pe pagina de Facebook dedicată de îndată ce acest lucru va fi posibil.

Aflându-se zilnic într-o comunitate multiculturală cu peste 25 de naționalități, Sonia a conceput inițial această carte în limba engleză pentru a încuraja, în rândul copiilor, cunoașterea acestei limbi de circulație internațională, dar va publica în curând și o versiune în limba română.

În completarea poveștii Soniei vin ilustrațiile sugestive și ingenue realizate de Ioana Rusu, absolventă a Universității de Artă din București, care readuc lumea magică a copilăriei între coperțile cărții și te despart de realitatea imediată, prinzându-te până la capăt în universul fictiv al lui Austro. Pe lângă ilustrație de carte, Ioana manifestă căutarea lăuntrică și expresia specifică unui artist plastic, oglindindu-și personalitatea în designul grafic și de bijuterie, în pictură sau în arta murală, experimentând în mod constant noi orizonturi artistice prin intermediul fiecărui proiect în parte.

Iată ce spun primii cititori ai poveștii The Rapping Astronaut:

O poveste despre curaj și încredere în sine. Este scrisă cu umor. Dacă ai început să o citești, nu te poți opri până nu o termini.Jack Oldham, profesor, International British School of Bucharest.

Austro ne inspiră să nu ne dăm bătuți niciodată; să încercăm până reușim să ne atingem adevăratul potențial. O poveste frumoasă și motivațională pentru orice copil care călătorește și are parte de noi experiențe într-o școală sau o țară nouă.” Alison Tansley, profesor, International British School of Bucharest.

Nu e nevoie de cuvinte pentru a spune ce gândești, însă cum așterni gândurile pe hârtie, cu muzica potrivită, poți schimba lumea, te poți schimba pe tine. O poveste foarte, foarte, foarte deșteaptă și distractivă, pentru toate vârstele, despre curaj și pasiune.Diana Enache, jurnalist, ProTV.

Creativitatea Soniei este o oportunitate pentru a descoperi noi idei și noi moduri de a gândi. Dacă azi este greu, și mâine este și mai greu, poimâine sigur soarele va răsări pe strada ta! Iar creativitatea în orice situație își va găsi drumul său și ne va bucura sufletele.Adriana Repede, fondator și Director de Creație, Adria Arte.

Dorim să mulțumim sponsorilor acestui proiect, fără de care acestă carte nu ar fi prins viață: International British School of Bucharest, Pro Business Communication Services și cei care au dorit să rămână anonimi.

Blue Masters Marketing este prima companie de marketing cultural dedicată culturii scrise din România, având în componența sa Editura Princeps Publishing.

Asociația Eruditio Integrum s-a implicat în susținerea acestui demers editorial și cultural prin finanțarea producției cărții și promovarea ei către părinți și copii.


Dacă tot ai ajuns până aici, poate te interesează:

Calendarul Științific, replica ASUR la Calendarul Ortodox

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.