fbpx

The Guardian: Toate școlile primare din Londra vor rămâne închise la începutul trimestrului

Guvernul din Londra a cedat în fața protestelor și a decis să mențină școlile din Londra închise la începutul noului trimestru, pe fondul temerilor privind ratele de infecție cu Covid-19, anunță The Guardian.

Răsturnarea de situație vine după ce guvernul a indicat inițial 50 de autorități educaționale din sudul Angliei, inclusiv multe dintre cele din și din jurul Londrei, unde școlile primare ar fi închise majorității elevilor în primele două săptămâni din trimestru.

Dar lista a omis mai multe zone din Londra în care ratele de transmisie Covid-19 rămân ridicate, inclusiv zona Haringey, ale căror autorități locale au spus că sunt dispuse să sfideze guvernul și să sprijine orice școală care a decis să închidă pentru a proteja personalul și elevii.

Protestele din partea autorităților locale au culminat cu o scrisoare către secretarul educației, Gavin Williamson, de la nouă autorități londoneze, inclusiv Islington, Lambeth și City of London, cerând închiderea școlilor primare și sugerând că sunt pregătiți să urmeze o acțiune legală.

Potrivit The Guardian, acțiunea a provocat o întâlnire de urgență a Cabinetului Cabinetului în ziua de Anul Nou. Guvernul a stabilit noua decizie,, adăugând și celelalte 10 autorități educaționale londoneze în lista cu zonele de urgență sanitară.

Însă decizia lasă semne de întrebare asupra procesului decizional al guvernului, afirmă sursa citată.

Paul Whiteman, secretar general al Asociației Naționale a Directorilor de Școli, a declarat: „În momentul în care avem nevoie de o conducere decisă, guvernul ezită. Nu există o justificare clară a motivului pentru care unele școli sunt închise și altele nu și de ce școlile primare și școlile speciale sunt tratate diferit față de cele secundare.

„Guvernul pare să nu urmeze nici știința, nici sfaturile profesioniștilor din educație cu privire la modul cel mai bun de a păstra calitatea educației pentru tineri. Guvernul nu se poate aștepta să obțină încrederea publicului printr-o abordare atât de confuză și de ultimă oră ”, a mai spus Whiteman.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.