fbpx

Szekely: Avem multe situații în care părinții invită profesorii să recurgă la acte de violență față de copii

Radu Szekely, consilier al ministrului Educației, a declarat, pentru Digi 24, că există foarte multe cazuri în care părinții îi încurajează pe profesori să folosească actele de violență ca metodă de disciplinare a copiilor.

Ce spune Radu Szekely:

„Avem foarte multe situații în care părinții invită chiar cadrele didactice să recurgă la acte de violență acolo unde copiii lor sunt indisciplinați. Cred că a crescut violența psihologică într-o măsură direct proporțională, iar actele de bullying sunt văzute și mai naturale… ca să constrângem la renunțarea violenței e necesară o educație mai largă la nivel de societate”.

22% dintre părinți recunosc abuzurile fizice asupra copiilor în familie, arată cel mai recent studiu pe această temă, realizat de organizația Salvați Copiii. Procentul este, însă, dublu dacă ne uităm la răspunsurile copiilor. Astfel, 46% dintre ei au spus că sunt bătuți cu palma de mamă sau tată.

Când vine vorba despre cum sunt loviți cei mici, părinții apelează pe lângă palmă, la băț sau nuia, curea sau lingură de lemn. Astfel, 41 la sută dintre copii mărturisesc că sunt bătuți acasă de către părinții lor cu diverse obiecte.

Gabriela Alexandru, președintele organizației Salvați Copiii România: „Avem în România părinți care folosesc pedeapsa cu cureaua, avem copii care ar vrea altă familie, avem abuzul fizic sexual, dar și abuzul care se vede mai puțin pe trup, dar care lasă urme, traume profunde în minte și în suflet”.

La fel de grav este că părinții nu-și dau seama de consecințe, iar mulți dintre ei apreciază bătaia ca mijloc de educație a copilului.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.