fbpx

Sufleu de broccoli și quinoa cu legume, printre recomandările INSP pentru masa în școli

Sursă foto: Ea.md

Sufleu de broccoli cu brânză, cartofi franțuzești sau quinoa cu legume se numără printre felurile de mâncare recomandate de INSP pentru masa elevilor din programul-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 150 de unități de învățământ.

Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 91/2021 privind aprobarea continuării acestui program în învățământul preuniversitar de stat au apărut în Monitorul Oficial.

Variantele orientative de meniu care includ sugestiile Institutului Național de Sănătate Publică:
1. ciorbă de legume;
2. supă de pui cu legume;
3. ciorbă de văcuță cu legume;
4. legume cu piept de pui la grătar;
5. mâncare de mazăre cu piept de pui;
6. pilaf cu legume și ficăței de pui;
7. piure de morcov cu grătar de pui;
8. piure de cartofi cu piept de curcan;
9. mâncare de varză dulce cu friptură la cuptor;
10. ghiveci de legume cu pui;
11. orez cu legume și pui la tavă;
12. sufleu de broccoli cu brânză;
13. cartofi gratinați cu piept de pui la grătar;
14. tocană de legume cu orez brun;
15. piure de cartofi cu sfeclă și chifteluțe de legume;
16. omletă cu legume — ardei, ciuperci, ceapă verde și
brânză telemea;
17. sufleu de conopidă, broccoli și brânză la cuptor;
18. dovlecel umplut cu brânză la cuptor;
19. ciuperci la cuptor umplute cu brânză, pentru copiii cu
vârsta mai mare de 7 ani;
20. macaroane cu brânză;
21. cartofi franțuzești, la cuptor, cu brânză și ou;
22. quinoa cu legume;
23. sandvici cu unt, șuncă, cașcaval și legume — roșii,
castravete, salată;
24. sandvici cu piept de pui la grătar sau pulpă de pui
dezosată la grătar cu legume crude — gogoșar, varză, morcov;
25. un fruct întreg.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.