fbpx

Subiect tradus greșit, la a doua probă din Bacalaureatul de toamnă – Hotnews

Sursă foto: Unsplash

​Candidații care au susținut astăzi proba la matematică la Bacalaureatul de toamnă, de la profilul științe ale naturii, au primit un subiect tradus greșit, situația înregistrându-se în cazul celor care au dat examenul în limba maternă, semnalează Hotnews.ro.

Eroarea a fost sesizată la aproximativ o oră de la începerea examenului, iar ulterior candidații au primit alte subiecte și le-a fost prelungit timpul pentru rezolvarea acestora.

La nivel național, de această greșeală au fost afectați 133 de candidați, a declarat, pentru HotNews.ro, secretarul de stat din Ministerul Educației Florian Lixandru.

„A fost o problemă cu un subiect tradus greșit. Varianta în limba română a fost corectă. S-a reparat greșeala și le-a fost prelungit timpul după o oră și jumătate. Noi am primit informația (n.red.: că traducerea a fost greșită) după o oră, o oră și 10 minute. Subiectul în limba română a fost corect. Problema a fost la subiectul de matematică, de la științe ale naturii”, a declarat Lixandru.

Au fost publicate subiectele și baremele pentru proba obligatorie a profilului din cadrul examenului național de bacalaureat 2023, sesiunea august, a anunțat Ministerul Educației.
👉 Subiectele și baremele sunt disponibile aici: http://subiecte.edu.ro/2023/bacalaureat/Subiecte_si_bareme/
Au fost publicate subiectele și baremele pentru proba obligatorie a profilului din cadrul examenului național de bacalaureat 2023, sesiunea august, a anunțat Ministerul Educației. Bacalaureatul de toamnă

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.