fbpx

SUA: Cazurile de Covid-19 la copii au crescut de 30 de ori de la finalul lunii iunie

Sursă foto: Photo 189710505 © Visivasnc | Dreamstime.com

Cazurile de COVID-19 la copii au crescut de 30 de ori de la sfârșitul lunii iunie și sunt acum la niveluri record, cu aproape 500.000 de cazuri noi de copii raportate în ultimele două săptămâni, potrivit celor mai recente date publicate luni de Academia Americană de Pediatrie, citate de presa americană.

Cazurile pediatrice au „crescut exponențial”, a declarat AAP într-un comunicat.

Creșterea coincide cu o creștere dramatică a transmisiei globale de COVID-19 determinată de varianta delta hipertransmisibilă. Dar, cu mai mulți adulți vaccinați, copiii sunt mai afectați în acest val decât oricând și reprezintă o pondere din ce în ce mai mare din cazuri, notează jurnaliștii.

În acest moment, în SUA au fost înregistrate 5,3 milioane de cazuri cumulative la copii, reprezentând 15,5% din totalul cazurilor din pandemie. Acest procent a crescut constant în timpul valului actual, de la 14,2 la sută la sfârșitul lunii iunie.

Până la sfârșitul lunii iunie, cazurile la copii au scăzut puternic, copiii reprezentând doar aproximativ 10% din totalul cazurilor în săptămâna care s-a încheiat pe 24 iunie. Pe fondul creșterii de cazuri determinate de varianta Delta, procentele raportate săptămânal au crescut. În săptămâna care se încheie pe 9 septembrie, copiii au reprezentat 29% din cazuri. Pentru context, copiii (cei cu vârsta sub 18 ani) reprezintă doar 22,2% din populația SUA.

Odată cu creșterea ponderii cazurilor, infectările totale la copii sunt acum la cele mai ridicate niveluri înregistrate vreodată în pandemie. În săptămâna care s-a încheiat pe 9 septembrie, SUA a înregistrat 243.373 de cazuri pediatrice (din 49 de state, plus New York City, Districtul Columbia, Puerto Rico și Guam). Acest număr săptămânal este al doilea ca mărime, după săptămâna anterioară, care s-a încheiat pe 2 septembrie, în care statele au raportat 251.781 de cazuri pediatrice.

Peste 55.000 de copii au fost spitalizați cu Covid-19 din august 2020, potrivit datelor CDC. Mulți dintre ei nu aveau probleme medicale preexistente cunoscute.
În timp ce decesele la copii din cauza Covid-19 sunt încă rare, acest număr crește. Până acum, cel puțin 520 de copii au murit, potrivit datelor CDC.

Sursă foto: https://www.dreamstime.com/nurse-takes-care-patient-child-hospital-bed-playing-teddy-bear-wearing-protective-masks-corona-virus-covid-nurse-image189710505

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *