fbpx

Studenții de la FJSC vor boicota cursurile lectorului Horea Bădău: „Nu vă vrem!”

Sursă foto: unibuc.ro

Studenții de la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării (FJSC) au anunțat că vor boicota cursurile lectorului Horea Bădău, căruia îi transmit public un mesaj succint: „Nu vă vrem!”. Cadrul universitar acuzat de hărțuire sexuală se poate întoarce la catedră, după ce Universitatea din București i-a anulat concediul fără plată pentru a fi investigat, după cum a anunțat Educație Privată.

Studenții au înaintat o scrisoare conducerii FJSC, anunțând că nu vor participa la orele cadrului didactic, invocând motive de nesiguranță și solidaritate față de victime.

„Lector univ. dr. Horea-Mihai Bădău, vă respectăm realizările academice, însă studenții nu doresc să participe la orele dumneavoastră. Suntem îndreptățiți să ne apărăm drepturile, iar revenirea dumneavoastră nu este dorită. NU VĂ VREM!”, este mesajul publicat pe Facebook de Asociația Studenților la Comunicare, reprezentativă studenților de la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării.

Studenții cer desfacerea contractului de muncă al profesorului, precizând că vor boicota cursurile și seminarele acestuia până când Comisia de Disciplină va lua o decizie în acest sens.

„Comisiei de Disciplină solicităm desfacerea disciplinară a contractului de muncă al cadrului didactic. Analizați acest caz din toate perspectivele, deoarece este inacceptabil ca un astfel de om să predea într-o instituție. Studenții vin la facultate să învețe, nu să fie expuși abuzului de putere și hărțuirii sexuale, așa cum a prezentat Comisia de Etică în răspunsul la sesizările victimelor. După investigațiile din Rise Project și Scena 9, este evident că Horea-Mihai Bădău reprezintă un pericol pentru studenții FJSC, iar aceștia trebuie să fie prioritari în instituția universitară. Până la o decizie din partea Comisiei de Disciplină, vom boicota cursurile și seminarele susținute de lect. univ. dr. Horea-Mihai Bădău, întrucât nu tolerăm nicio formă de abuz emoțional, psihologic și hărțuire sexuală, acțiuni care sunt incompatibile cu desfășurarea normală a procesului academic într-o instituție universitară”, se mai arată în comunicatul Asociației Studenților la Comunicare.

Acuzat în spațiul public de hărțuire sexuală și abuz, lectorul universitar Horea Bădău poate reveni la catedra de la Facultatea de Jurnalism. Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al Universității din București, a declarat pentru Educație Privată, în 20 martie, că rectorul Universității din București a decis să îl recheme la locul de muncă, printr-o suspendare a suspendării de contract. Un angajat nu poate fi investigat de forurile universitare dacă are contractul suspendat, potrivit acestuia.

Horea Bădău este acuzat de foste studente de hărțuire sexuală în două investigații de presă publicate de Rise Project și Scena9. Profesorul a negat acuzațiile care i se aduc.

Rectorul UniBuc suspendă suspendarea de contract a lui Horea Bădău, pentru a putea fi investigat

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.