fbpx

USLIP Iași susține că ministrul Anisie va retrage ordinul privind pregătirea elevilor din anii terminali

Laviniu Lăcustă, președintele USLIP Iași. Sursă imagine: TeleM

USLIP Iași afirmă, într-o postare pe Facebook, că ministrul Anisie va retrage ordinul privind pregătirea pentru examene a elevilor din anii terminali. Sindicaliștii din Iași anunțaseră, cu o zi înainte, că au dat în judecată Ministerul Educației, pentru anularea ordinului respectiv.

Până acum, Ministerul Educației nu a comentat în vreun fel declarațiile sindicaliștilor.

Postarea USLIP Iași:

Pe 12 mai 2020 a fost dat ordinul comun MEC -MS ( 4220) atacat de USLIP IAȘI la Curtea de Apel! Sâmbătă pe site.ul EDU.ro a fost postat un nou ordin comun 4259 care-l completează?, înlocuiește? pe primul ? 4220?
Ieri ( 18.05) în ședința CDȘ, dna. Ministru probabil impulsionată și de acțiunea USLIP a anunțat că Ord.4220 va fi ,, retras”.și va apărea unul nou, tot comun cu MS!! Această cavalcadă” a ordinelor ce vizează examenele naționale demonstrează încă o dată degringolada și incapacitatea celor două instituții de a veni cu proceduri clare și realiste pentru organizarea examenelor și a perioadei premergătoate( 02.06- 12.06.2020). Am ajuns în situația unicată în care vom câștiga primul proces din istoria noastră prin ,, neprezentarea” părții adverse.” Suntem convinși că ,, serialul va continua”.Deja problema pentru Ei nu mai este una de rațiune ci doar de orgoliu.

Anunțul privind acțiunea în instanță împotriva MEC, potrivit AGERPRES

Reprezentanţii filialei ieşene a Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP) au depus, luni, la Curtea de Apel Iaşi acţiunea prin care solicită revocarea Ordinului 4220 din 12 mai, Ordin comun al Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi al Ministerului Sănătăţii, cu privire la desfăşurarea în şcoli a cursurilor de pregătire cu elevii din anii terminali.

Ordinul face referire la condiţiile în care ar trebui să se desfăşoare cursurile de pregătire din perioada 2 -12 iunie, cu elevii care susţin examenele de Evaluare Naţională şi Bacalaureat.

„Toate memoriile pe care le-am făcut până în prezent către Administraţia Prezidenţială, Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Ministerul Sănătăţii, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă prin care am solicitat răspunsuri la problemele punctuale care vor apărea în unităţile şcolare, au rămas fără niciun răspuns. Acest lucru demonstrează în egală măsură şi reaua-credinţă din partea instituţiilor precizate, dar şi lipsa soluţiilor la problemele ridicate de către USLIP Iaşi”, se menţionează în cadrul unui comunicat de presă remis de USLIP Iaşi.