fbpx

Gabriela Firea a renunțat la testarea anti-COVID 19 în școli: ”Atâta răutate nu am văzut!”

Primarul general Gabriela Firea a anunțat, într-o declarație preluată de MEDIAFAX, că a renunțat la ideea testărilor anti-COVID 19 în cabinetele medicale din școli.

”Am renunțat și la ideea testării în cabinetele de medicină școlară, pe care ne angajasem să le dezinfectăm. Oricum, virusul poate fi adus în școli de oricine, nu doar de “testatii lui Firea”. Atâta răutate nu am văzut!”, a spus Firea, potrivit sursei citate.

”În privința celor 10 500 de bucureșteni cuprinși în eșantionul elaborat de INSP, pentru testarea de anticorpi, din cadrul studiului științific care va arată gradul de contaminare a comunității din Capitală, circulația virusului și procentul de imunizare pe cale naturală a populației, cu siguranță vom găși modalitățile optime pentru demararea și finalizarea în cele mai bune condiții a acestui proiect atât de necesar, preluat din practica țărilor civilizate si care au luptat real cu virusul nou”, a mai spus Firea.

CONTEXT

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a dat, recent, explicații despre testarea anti-COVID 19, pe care vrea să o organizeze în incinta școlilor din București. Potrivit Digi 24, Firea a spus că este vorba de testarea de anticorpi, proiect iniţiat de Institutul Matei Balş şi unde 10.500 de bucureşteni vor fi selectaţi prin eşantion de către specialiştii Institutului Naţional de Sănătate Publică.

„Medicii şi asistenţii de acolo sunt angajaţii ASSMB, subordonata Primăriei Capitalei. Nu se face nimic împotriva voinţei vreunui elev sau părinte”, a precizat edilul Bucureştiului, conform sursei citate.

Întrebată despre asigurări ar putea primi elevii şi părinţii în privinţa respectării tututor regulilor de igienă şi de dezinfecţie din şcoli, Gabriela Firea a răspuns:

„Şcolile sunt în administrarea primăriilor de sector. Ele se ocupă de curăţenia şcolilor, de investiţii, de tot ceea ce e necesar pentru ca procesul de învăţământ să fie unul normal şi civilizat. Procesul de educaţie ţine de Ministerul Eduaţiei”.

„Primăria Capitalei şi primăriile de sector vor asigura curăţenia şi dezinfecţia şi protecţia personalului medical care va participa la aceste testări. Nu sunt motive de temeri. Nu există nicio breşă în întegul circuit pe care l-am stabilit”.

Primarul a spus că şcolile pot fi folosite pentru aceste teste, deoarece, în acest moment, cursurile cu elevii sunt suspendate şi că speră ca testarea celor 10.500 de bucureşteni să fie finalizată până la 1 iunie.

Pe data de 2 iunie, în şcoli vor începe cursurile de pregătire pentru elevii claselor a VIII-a şi a XII-a.