fbpx

Târgul de meșțesuguri și tradiții „Artişti şi artizani la MNŢR” își deschide porțile astăzi

Credit foto=învietradiția.ro

Prima ediţie a târgului „Artişti şi artizani la MNŢR” se va desfăşura în perioada 25 – 27 iunie, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, potrivit Agerpres. Aceasta poate fi vizitată de astăzi, 25 iunie până duminică, 27 iunie 2021, între orele 10 dimineaţa şi 6 seara.

Detaliile târgului au fost publicate pe Agerpres.

La târg vor fi prezenţi artişti şi artizani care prin arta lor contribuie la recuperarea și revitalizarea meștesugurilor , punându-se accentul pe  revalorificarea elementelor tradiționale în contemporan. Familiarizarea cu trecutul și îndeletnicirile strămoșești va fi realizată cu ajutorul curatorilor Simona Hobincu şi Oana Constantin.

Vor fi expuse mai multe obiecte realizate manual, ce pot fi achiziționate de la artiștii expozanți. Vase din ceramică, mobilier pictat, obiecte din lemn, podoabe din sticlă sau din ceramică, bijuterii din argint, fel de fel de jucării, icoane pe sticlă sau pe glajă, gravuri, picturi, ţesături, dar şi decoraţiuni din lavandă sunt pregătite pentru publicul divers.

De asemenea, nu va lipsi oferta gastronomică care va fi asigurată de producători tradiționali. Aceștia vor aduce spre vânzare: miere, prăjituri de casă, ceaiuri, cozonaci şi turtă dulce.

Prețul biletului de intrare la târg: adulți – 8 lei; pensionari – 4 lei; elevi și studenți, posesori ai cardului Euro 26, în vârstă de până la 30 de ani, persoanele adulte cu handicap mediu sau ușor – 2 lei.

Muzeul Național al Țăranului Român se află pe strada Monetăriei, numărul 3, în București.