fbpx

Claudia Ștefan, profesoară de matematică: „Subiectele au fost de dificultate medie și au fost similare cu testele de antrenament emise de Minister”

Claudia Ștefan, profesoară de matematică în cadrul Little London International Academy a declarat pentru educațieprivată.ro că subiectele au fost accesibile și că au evidențiat cunoștințele  elevilor.

Subiectele au fost de dificultate medie. Au fost similare cu testele de antrenament emise de Minister. Primele subiecte au fost echilibrate, nu au pus probleme. La subiectul 6, subpunctul B, un factor important a fost jucat de psihic și de percepție. Elevii erau obișnuiți să fie un subiect mai greu, care face diferența și departajează, din această cauză  mulți s-au panicat fără motiv sau au ales să se complice,când în esență era ceva destul de simplu. În ansamblu, fiecare item fusese studiat la clasă și totul a decurs bine”, a accentuat doamna profesoară.

Baremul poate fi consultat pe site-ul Digi24, aici: https://www.digi24.ro/evaluare-nationala-2021/barem-matematica-evaluare-nationala-2021-rezolvarea-subiectelor-va-fi-pe-edu-ro-1573881

Elevii care au susținut astăzi proba au avut reacții pozitive după examen, ținând cont că matematica și genul liric au reprezentat cele mai mari motive de îngrijorare pentru absolvenți, conform edu.ro.

Sonia Anghel, absolventa ciclului gimnazial Little London International Academy ne-a mărturisit că a fost o experiență plăcută examenul de astăzi. 

Am fost mulțumită de mine la matematică. La română am avut mult mai multe emoții, însă astăzi m-am descurcat bine. Ce mi s-a părut mai dificil a fost  faptul că examenul a fost stufos, multe cerințe, dar cu atenție și calm le rezolvai.  A fost ușor. Acum aștept rezultatele.”

Macrina Grigore, absolventă tot în cadrul aceluiași liceu a consemnat faptul că au fost mici capcane de atenție, unde era necesar să recitești enunțul pentru o înțelegere totală. 

Pentru mine partea de geometrie a fost mai complicată, iar la algebră au fost câteva subpuncte unde am fost nevoită să recitesc enunțul că să mă asigur că înțeleg pe deplin.  Pot spune că sunt mulțumită și că a fost un examen din care am învățat cum să îmi controlez emoțiile.”

Punctajul maximum acumulat este de 90 de puncte. Zece puncte se oferă din oficiu, iar rezultatele finale se vor afișa pe 4 iulie.