fbpx

SURSE Ministerul Sănătăţii a refuzat varianta ca școlile să fie deschise la incidență sub 3 la mie, fără prag de vaccinare

Ministerul Sănătății a refuzat varianta ca școlile din localități cu incidența sub 3 la mie să fie deschise fără să fie îndeplinită condiția referitoare la pragul de vaccinare de 60% la nivelul angajaților, au declarat surse guvernamentale pentru Educație Privată.

Solicitarea ca incidența sub 3 la mie să fie acceptată drept condiție alternativă pentru funcționarea școlilor în format fizic fusese făcută de Ministerul Educației.

Potrivit surselor citate, Ministerul Sănătății a fost de acord ca discuția pe această temă să fie reluată în cursul săptămânii viitoare, când va fi reevaluată și situația epidemiologică.

În aceste condiții, îndeplinirea pragului de vaccinare de 60% rămâne singura condiție în care școlile pot funcționa cu prezență fizică.

Pe 8 octombrie, ministrul Educației a anunțat, la Digi24, că va propune autorităților sanitare să permită desfășurarea cursurilor cu prezență fizică în școlile din localitățile unde rata de incidență este sub 3 la mie, indiferent de rata de vaccinare.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, la Digi 24: „Peste 2 milioane de elevi și preșcolari au putut merge astăzi cu prezență fizică pe baza unei rate de 60%. Apreciez înțelegerea acelor profesori care au înțeles cât de importantă este vaccinare. Într-o săptămână numărul școlilor cu rată de peste 60% a crescut cu 1.000.

În măsura în care autoritățile sanitare sunt de acord, voi propune următorul lucru: în localitățile în care rata de incidență este mai mică de 3 la mie să se poată renunța la acest prag minim de vaccinare. În acest fel am putea da posibilitatea acelor localități din mediul rural unde nu sunt infectați, dar nici foarte mulți vaccinați să poată deschide școlile cu prezență fizică. Voi asuma această decizie în raport cu autoritățile sanitare. (…) Această propunere este o tranziție către normalitate, normalitatea este aceea în care toți copiii merg la școală sau la grădiniță.”