fbpx

Iohannis: Gradul de vaccinare, condiție pentru deschiderea școlilor și a grădinițelor. SURSE: Pragul discutat este de 60%-65%

Gradul de vaccinare la nivelul personalului fiecărei unități de învățământ va fi o condiție pentru deschiderea școlilor și a grădinițelor în format fizic, a anunțat președintele Klaus Iohannis.

Surse guvernamentale au declarat pentru Educație Privată că pragul aflat în discuție, în acest moment, este de 60-65%.

”La sfârșitul acestei săptămâni, vacanța nu va fi prelungită. Va fi introdusă o nouă condiție pentru ca școlile să poată funcționa cu prezență fizică: gradul de vaccinare al personalului școlii. Experții și specialiștii vor discuta și mâine va fi emis ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății și vor detalia”, a  spus președintele.

Inspectoratul Școlar al Municipiului București a publicat, pe pagina sa de internet, procentele de vaccinare ale angajaților din școlile și grădinițele din Capitală. Documentul poate fi accesat aici.

Situația cuprinde atât unitățile de învățământ publice, cât și pe cele private.

Ministerul Educației le-a solicitat tuturor unităților de învățământ să comunice public, pe paginile de internet, procentul de angajați vaccinați. Anunțul a fost făcut de ministrul Sorin Cîmpeanu, vineri, într-un interviu acordat Hotnews.

”Astăzi am solicitat tuturor școlilor din România să avanseze pe site-uri proporția celor vaccinați, raportată la numărul de angajați. Nu e vorba doar de profesori, e vorba de toți angajații școlilor. Fiecare părinte are dreptul să știe ponderea angajaților care intră în contact cu elevii”, a spus Cîmpeanu.

”Este normal ca părinții și elevii să știe, atunci când merg la școală, care este nivelul de vaccinare al personalului din acea școală. Acest lucru am solicitat să fie făcut public în cursul zilei de astăzi.

Am făcut publică rata de vaccinare în Ministerul Educației care este, recunosc, sub așteptări, de 66% – 292 de angajați vaccinați dintr-un total de 444. S-ar putea ca acest factor să fie luat în considerare atunci când se va stabili posibilitatea de funcționare a școlii cu prezență fizică, alături de alți factori. Dar acest lucru se va stabili împreună cu autoritățile sanitare”, a spus Cîmpeanu.