fbpx

Cîmpeanu: În școlile unde directorul este antivaccinist, vom găsi o rată foarte scăzută de vaccinare

Ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, spune că o posibilă explicație pentru rata scăzută de vaccinare din unele școli este faptul că cel mai probabil directorii acelor unități de învățământ sunt antivacciniști.

„Acolo unde directorul este antivaccinist, vom găsi o rată foarte scăzută de vaccinare, acesta este adevărul. Şi nu este normal să fii cadru didactic, să fii un exemplu pentru elevi şi să nu înţelegi importanţa şi necesitarea vaccinării”, a declarat Sorin Cîmpeanu, duminică, la Digi24.

Sorin Cîmpeanu a pornit de la un exemplu pozitiv, o grădiniţă din București care are rata de vaccinare de sută la sută, arătând că directorul școlii are un rol foarte important. „Am contactat-o astăzi pe doamna director Elena Fulga, grădiniţa 111, rata de vaccinare sută la sută, 34 din 34, un exemplu absolut remarcabil. Directorul şcolii are un rol foarte important. Avem acest exemplu, mulţumesc public pentru modul în care într-o manieră demnă de un cadru didactic cu experienţă a ştiut să gestioneze relaţia cu colegii, care nu au fost toţi convinşi de la bun început, mi-a spus, să se vaccineze. Mai ales cei tineri au avut rezerve. Dar a luat acele măsuri care au condus la rata de vaccinare de sută la sută”, a relatat ministrul educaţiei, duminică, la Digi24.

El a precizat că de luni, Corpul de control va merge în şcoli pentru a verifica raportarea ratei de vaccinare.

„Corpul de control al ministrului educaţiei va merge mâine şi va vedea la faţa locului cazuri concrete. Am triplat numărul de echipe care vor fi. Verifică în primul rând respectarea regulilor sanitare, după care raportarea ratei de vaccinare şi în situaţii de genul acesta, care sunt cauzele pentru o rată de vaccinare de 12 la sută, ruşinoasă. Avem licee sanitare cu rată de vaccinare de 30 şi ceva la sută”, a spus ministrul educaţiei.

1 comment

  1. Mariana spune:

    Nu ÎNȚELEG CUM DE AVETI PRETENTIA CA TOTI PROFESORII sa fie vaccinați și aruncați vina pe ei când avem medicii care fac propaganda antivaccin, nu doar profesorii trebuie sa se vaccineze , ci absolut toți trebuie sa ne vaccinem !

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.