fbpx

Șeful ISMB: Comitetul pentru Situații de Urgență va vota prelungirea funcționării școlilor în online

Sursă foto: dreamstime.com

Comitetul pentru Situații de Urgență va vota luni prelungirea funcționării școlilor în online, anunță inspectorul școlar general al Capitalei, Ionel Pușcaș, citat de Digi 24.

„Cu privire la întrebările despre modul în care o să ne desfășuram activitatea luni și în zilele următoare …..cred că este clar pentru toată lumea că, la indicele acesta epidemiologic și la numărul actual al infecțiilor cu Covid, Comitetul pentru Situații de Urgență o să voteze luni prelungirea funcționării școlilor în online”, a anunțat Ionel Pușcaș, citat de Mediafax.

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti se va reuni luni pentru a decide scenariul de funcţionare a școlilor pentru următoarele două săptămâni.

Inspenctoratul Școlar al Municipiului București a solicitat, vineri, Prefecturii o ședință cu tema scenariilor de funcționare a școlilor din Capitală. Anunțul vine în contextul în care  incidența în București a cazurilor de COVID este de 3,73 la mie.

Anunțul ISMB:

🔵Vă informăm că în urma discuțiilor cu reprezentanții DSPMB, la data de 30 octombrie 2020, rata de incidență cumulată calculată la 14 zile a îmbolnăvirilor cu SARS CoV-2 NU a scăzut sub valoarea de 3 la 1000 de locuitori.
🔵Având in vedere situația epidemiologică actuală, ISMB a propus Instituției Prefectului Municipiului București convocarea Comitetului pentru Situații de Urgență, luni 02 noiembrie 2020.
🔵În temeiul Ordinului comun MEC-MS nr. 5487/1494/31.08.2020 si în funcție de recomandările DSPMB, Comitetul pentru Situații de Urgență va hotărî scenariul de funcționare al unităților de învățământ pentru următoarele 14 zile.
Biroul de presă al ISMB
CONTEXT

Primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, a declarat, joi, că susține ideea ca școlile din București să rămână închise și să funcționeze online până când indicele de incidență a noilor cazuri de COVID-19 va ajunge sub nivelul de 3, relatează Digi 24.

”Copiii sunt transmițători ai acestei boli. Specialiștii în care am încredere au spus acest lucru. Întrucât școlile sunt o sursă de transmitere a bolii, o măsură de siguranță, în condițiile în care suntem și în București, putem să facem și școală online, în condiții acceptabile. Este o măsură pe care eu o susțin cu toată inima. Până când nu vom scădea acel indice sub 3, cum au stabilit specialiștii, eu susțin ca școlile să rămână închise”, a spus Nicușor Dan, la B1 TV.

În ultimele 24 de ore, în Capitală au fost raportate 1129 de cazuri noi de COVID-19, cel mai mare număr de pănă acum. Incidența cazurilor este de 3,69, mai mare decât cea din ziua anterioară.

Asociația Școlilor Particulare anunță, într-un comunicat, că inițiază un demers prin care solicită autorităților de la nivel central  și local să reconsidere decizia de a suspenda cursurile școlare în TOATE unitățile de învățământ  de stat și particulare de pe raza unităților administrativ teritoriale unde a fost depășită incidența de infectare cu COVID-19 peste 3 cazuri la mia de locuitori.