fbpx

Școlile din București și-ar putea schimba programul, din cauza Referendumului

Șcilile publice din Capitală în care vor fi instalate secţii de votare pentru Referendumul din 6-7 octombrie ar putea să-şi modifice programul în ziua de luni, 8 octombrie, pentru a pregăti sălile pentru cursuri, anunță MEDIAFAX.

“Unităţile de învăţământ prin consiliile de administraţie vor lua decizia modificării programului de curs astfel încât să se desfăşoare ore, chiar dacă reduse ca timp, şi să nu mai fie nevoiţi să recupereze”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Mariana Manea, purtător de cuvânt la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

De asemenea, pe 5 octombrie, de Ziua Educației, cadrele didactice din București vor avea zi liberă și nu se vor desfășura cursuri, în conformitate cu prevederile contractului colectiv de muncă.

La începutul săptămânii, prefectul județului Bihor, Ioan Mihaiu,  anunța că intenționează să solicite Ministerului Educației suspendarea cursurilor școlare  pe 5 octombrie, în vinerea dinaintea Referendumului pentru modificarea Constituției.

„Sunt foarte multe probleme care sunt destul de greu, aproape imposibil de rezolvat de vineri după amiază până sâmbătă dimineaţa. La toate alegerile anterioare, care aveau loc duminica, exista o zi întreagă liberă, sâmbăta, şi de vineri după-amiază exista timp suficient. În aceste condiţii însă, timpul este extrem de scurt, de vineri de la prânz, când se termină cursurile, pentru amenajarea secţiilor, pentru distribuirea materialelor, pentru distribuirea buletinelor de vot, pentru asigurarea pazei. Sperăm că această problemă se va pune la nivel naţional şi că în cursul zilei de vineri vor fi suspendate cursurile astfel încât de joi după amiază să putem începe activitatea”, a declarat Ioan Mihaiu, potrivit Agerpres.