fbpx

BREAKING NEWS Ministrul Educației și-a dat demisia

Sursă foto: Ziarul de Iași

Ministrul Educației, Valentin Popa, și-a dat demisia în cursul acestei dimineți, anunță Digi24. Sursa citată precizează că decizia lui Popa a fost precedată de o discuție cu președintele PSD, Liviu Dragnea.

Demisia lui Popa survine într-un moment de tensiune între PSD și UDMR, pe tema predării limbii române către elevii care aparțin minorităților naționale.

Așa cum explică G4media.ro,  Popa a declanșat un scandal politic de proporții cu UDMR în urma unei ordonanțe de urgență care a făcut imposibilă predarea limbii române în școlile minorităților de către învățătorii care nu aveau studii universitare de limba română.

Ordonanța de urgență, adoptată de guvernul Dăncilă pe 23 august, a avut efecte majore în comunitățile maghiare din România, care au cerut rezolvarea urgentă a situației.

OUG-ul dat de Popa a produs și efecte politice majore: UDMR a cerut demisia sau demiterea ministrului și a anunțat că nu mai pot colabora în Parlament cu PSD din cauza acesteia. Or, pierderea sprijinului parlamentar al UDMR ar fi fost un risc major pentru Liviu Dragnea, care are probleme cu disidenții din interiorul PSD, care amenință majoritatea parlamentară.

În urmă cu câteva zile, ministrul se declara satisfăcut de activitatea sa.

Ministrul Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, a declarat luni că este mulţumit de activitatea pe care a desfăşurat-o la minister şi consideră că până acum şi-a făcut “bine treaba”.

“Eu aş spune că sunt mulţumit. Am făcut un raport de activitate amplu, l-am prezentat doamnei prim-ministru şi intenţionez să îl prezint şi public pe site-ul ministerului şi veţi vedea acolo toate realizările”, a spus ministrul, citat de Agerpres. Valentin Popa a fost prezent la deschiderea anului universitar la UPB.

Întrebat dacă îi este teamă că ar putea să se afle pe lista miniştrilor care vor fi remaniaţi, Popa a răspuns: “De ce să îmi fie teamă? Atât timp cât doamna prim-ministru va avea nevoie de mine, mă va ţine în Guvern. Când va considera că nu îmi fac treaba, mă va remania. În momentul de faţă consider că mi-am făcut bine treaba”.