fbpx

Rovana Plumb vrea consultări cu profesorii, părinții și elevii

Ministrul interimar al Educației Naționale, Rovana Plumb, se va întâlni cu reprezentanții profesorilor, părinților și ai elevilor, pe tema noilor modele de subiecte pentru examenele din anul 2019 (Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a și Bacalaureat), anunță ministerul, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, întâlnirea are ca obiect găsirea celor mai bune soluții, astfel încât noile tipuri de subiecte să ofere o evaluare obiectivă a cunoștințelor candidaților, în concordanță cu programa școlară și cu prevederile legale în vigoare.

În procesul de elaborare a modelelor de subiecte pentru examenele din anul 2019 va ține cont și de opiniile rezultate în urma acestei consultări. Ulterior, noile modele de subiecte vor fi postate pe site-ul subiecte.edu.ro.

Ministerul Educației ar putea renunța la ideea de a introduce grile în probele de română și de matematică de la examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat, a anunțat, în cursul dimineții, Hotnews. Publicația respectivă îl citează pe Florian Lixandru, secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar, potrivit căruia Ministerul Educației va decide mâine în ce formă vor fi subiectele de la BAC 2019 și de la Evaluarea Națională. Lixandru a spus că modelele de subiecte au fost publicate ieri dintr-o eroare a Consiliului Național de Evaluare și Examinare. Modelele de subiecte au fost retrase de pe site.