fbpx

Subiectele cu grile pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională, amânate de Ministerul Educației

Introducerea de subiecte cu grile de răspunsuri la examenele de limba română și matematică a fost amânată în urma întâlnirii de astăzi dintre ministrul Educației și reprezentanții părinților, profesorilor și elevilor. Anunțul a fost făcut de președintele Federației Naționale a Asociațiilor de părinți, Iulian Cristache, pe pagina sa de Facebook.

”Testele grilă s-au amânat. Rămâne la latitudinea noului ministru să hotărască dacă reintră-n dezbatere”, a scris Cristache. Într-o altă postare, el a adăugat că ”Decizia este unanimă. Sunt sigur că vor fi tabere, asta este decizia grupului care a participat la discuții”.

Potrivit lui Iulian Cristache, mâine vor fi încărcate pe pagina de internet a Ministerului noile modele de subiecte pentru examene.

Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) – instituţie subordonată Ministerului Educației – intenționa să schimbăe modelele de subiecte pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul din 2019, anunța, ieri, ziarul ”Adevărul”.  Mai exact, toate variantele examenelor  ar fi urmat să aibă în structură 40% de itemi obiectivi, care cel mai probabil vor arăta sub forma unor grile. Informaţia a fost confirmată, pentru „Adevărul“, inclusiv de preşedintele CNEE Marian Şuţă.

Tot ieri, Ministerul Educației a reevaluat situația. ”Am hotărât împreună cu doamna ministru Plumb ca mâine să discutăm oportunitatea schimbării structurii examenelor împreună cu părinții, elevii, reprezentanții Consiliului Național de Evaluare și Examinare. Mâine va avea loc o consultare cu toată lumea la minister. După discuția de mâine vom ști cum vor fi subiectele, dacă mergem pe vechiul format sau introducem testele grilă”, a declarat Florian Lixandru pentru Hotnews.