fbpx

Hotnews: Ministerul Educației se gândește să renunțe la grile pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat

Ministerul Educației ar putea renunța la ideea de a introduce grile în probele de română și de matematică de la examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat, anunță Hotnews. Publicația respectivă îl citează pe Florian Lixandru, secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar, potrivit căruia Ministerul Educației va decide mâine în ce formă vor fi subiectele de la BAC 2019 și de la Evaluarea Națională. Lixandru a spus că modelele de subiecte au fost publicate ieri dintr-o eroare a Consiliului Național de Evaluare și Examinare. Modelele de subiecte au fost retrase de pe site.

”Am hotărât împreună cu doamna ministru Plumb ca mâine să discutăm oportunitatea schimbării structurii examenelor împreună cu părinții, elevii, reprezentanții Consiliului Național de Evaluare și Examinare. Mâine va avea loc o consultare cu toată lumea la minister. După discuția de mâine vom ști cum vor fi subiectele, dacă mergem pe vechiul format sau introducem testele grilă”, a declarat Florian Lixandru pentru Hotnews.

Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) – instituţie subordonată Ministerului Educației – schimbă modelele de subiecte pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul din 2019, anunța, ieri, ziarul ”Adevărul”.  Mai exact, toate variantele examenelor  ar fi urmat să aibă în structură 40% de itemi obiectivi, care cel mai probabil vor arăta sub forma unor grile. Informaţia a fost confirmată, pentru „Adevărul“, inclusiv de preşedintele CNEE Marian Şuţă.