fbpx

Rovana Plumb a anulat ordinul pentru concedierea a 4000 de cadre didactice

Ministrul interimar al Educației, Rovana Plumb, a anulat ordinul prin care ar fi urmat să fie concediați 4000 de angajați din sistemul de învățământ. Potrivit publicației Obiectiv Vocea Brăilei, anunţul a fost făcut de Valeriu Partene, preşedintele Sindicatului “Învăţământ” Brăila, afiliat Federaţiei “Spiru Haret”.

“Ordinul 4884/2018 se anulează. Deci acţiunea sindicatelor nu a fost un foc de paie. Săptămâna trecută, joi după-amiaza, s-a luat această hotărârea la întâlnirea cu noul ministru al Educaţiei, Rovana Plumb. Ei au răspuns astfel la mesajul nostru. Ordinul a fost anulat, nu se mai pune problema disponibilizării celor 4.000 de posturi”, ne-a declarat Valeriu Partene, preşedintele Sindicatului “Învăţământ” Brăila, afiliat la Federaţia “Spiru Haret”.

“Tot atunci, la întâlnirea cu ministrul Educaţiei, s-au mai rezolvat nişte probleme. Avem bani pentru salariile lunii octombrie, Brăila a primit peste 23 milioane lei pentru luna octombrie. Luna noiembrie se va plăti în luna decembrie şi vom avea rectificare bugetară de la jumătatea lui noiembrie. Deci nu rămânem fără bani de salarii, suntem acoperiţi până la sfârşitul anului. A fost ridicată şi problema diminuării salariilor personalului de conducere didactic şi didactic auxiliar, adică director, director adjuct, secretar şi contabil. Şi pentru aceasta se vor găsi soluţii, s-a dat temă ministrului de finanţe. Am găsit rezolvare şi pentru sporul de 15% pentru lucrătorii din CJRAE, 15% pentru toţi salariaţii. În plus, cuvântul doamnei ministru este următorul: există interes pentru rezolvarea tuturor problemelor. Avem şi promisiuni că vor fi deblocate posturile din învăţământ pentru că noi avem un deficit foarte mare de posturi la nivelul didacticului auxiliar şi nedidactic”, a adăugatt Valeriu Partene, preşedintele Sindicatului “Învăţământ” Brăila.