fbpx

Raluca Turcan, la RFI: Sunt trei etape posibile pentru anul școlar. Al treilea scenariu este repetarea anului

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, la RFI, că unul dintre scenariile posibile pentru anul școlar este repetarea acestuia.

”Sunt trei etape posibile, cel puțin din perspectiva mea. Una ar fi ca anul școlar să continue și evaluările să fie așa cum au fost prevăzute, dar e un scenariu destul de greu de atins, întrucât deja se prefigurează închiderea școlilor peste perioada anunțată. Al doilea scenariu ar fi al decalării evaluărilor, iar al treilea ar fi al repetării anului, însă vom vedea, e foarte-foarte dificil de afirmat acum care va fi soluția”, a spus Raluca Turcan.

Turcan a solicitat Ministerului Educației o analiză privind evoluția cursurilor online, în contextul coronavirusului: ”Am solicitat o analiză din partea Ministerului Educației, tocmai pentru a vedea cum se desfășoară educația online și în baza programelor speciale create în parteneriat cu TVR pe educația copiilor. Plecăm de la principiul că nici o evaluare nu poate să fie în afara materiei predate. Dacă efectele predării online vom vedea că ating toate segmentele sociale, pentru că evident, România are și segmente extrem de vulnerabile, unde accesul la Internet este îngrădit, unde inclusiv accesul la televiziune este deficitar, vom vedea în funcție de aceste evaluări cum vom proceda cu anul școlar”.

Monica Anisie, Săptămâna trecută: Îi asigur pe elevi că nu vor repeta anul

Ministrul Educației, Monica Anisie,  declara, săptămâna trecută, într-o intervenție telefonică la Digi 24, că MEC nu ia în calcul să înghețe anul școlar.

”Îi asigur pe elevi și pe studenți că nu vor repeta anul școlar. Nu se pune problema înghețării anului școlar”, a spus Anisie. Ea a precizat că suspendarea cursurilor va rămâne în vigoare ”până când situația în care ne aflam va fi una bună și nu va pune în pericol siguranța și sănătatea copiilor”.

Monica Anisie a mai spus că Ministerul Educației lucrează în acest moment la o serie de măsuri clare și eficiente, dacă va continua situația în care activitatea școlilor va fi suspendată, pentru ca elevii să termine cu bine anul școlar.

”Înțeleg îngrijorarea celor care vor susține examenele naționale și îi asigur că vom lua măsurile cele mai bune. Lucrăm la o serie de măsuri pentru a asigura recuperarea. Dorim sa le oferim posibilitatea copiilor de a încheia cu bine examenele școlare și anul școlar.
Cred că deocamdată trebuie să fim responsabili și să arătăm solidaritate și să continuăm învățarea de acasă. Îi încurajăm pe profesori să utilizeze suita de programe educaționale”, a  mai afirmat ministrul Educației.