fbpx

Lecția de rezistență civică a profesorului Marcel Bartic: ”E stare de urgență, n-avem altă opțiune!”

Profesorul de istorie Marcel Bartic, director Little London International Academy, a înregistrat o melodie împreună cu fiul său, în care îi sfătuiește pe oameni să se adapteze ”cu reacție rapidă, calm și disciplină” la restricțiile impuse de starea de urgență.

Printre recomandările profesorului, adresate în ritm de hip hop: 

Gândire rațională, nu exces de adrenalină/

Avem nevoie acum de solidaritate/

Panica în primul rând cu asta se combate/

Cu demnitate ne vom lupta cu epidemia/

Dacă suntem uniți, salvăm toată România.

În piesa înregistrată, Marcel Bartic și fiul său vorbesc și despre fenomenul speculei în timpul pandemiei, dar adresează un gând bun către medicii și asistentele din spitalele românești, dar și către profesori și jurnaliști.

Cine este Marcel Bartic

În prezentarea sa de pe pagina de internet a școlii,  Marcel Bartic vorbește despre activitatea sa:

”Cei peste 10 ani de experiență în învățământul românesc de stat și particular mi-au definit un profil de cadru didactic ambițios, creativ și deschis către nou. Sunt, din 2003, licențiat al Facultății de Istorie din cadrul Universității “Al. I. Cuza” din Iași  și absolvent al unui program de masterat din cadrul aceleiași instituții finalizat în 2005. Școala ieșeană de istorie m-a influențat în mod deosebit și m-a însoțit pe parcursul formării mele profesionale, imprimând rigoare și exigență viziunii mele asupra educației.

Am predat istorie și cultură civică elevilor din toate segmentele învățământului preuniversitar. Pe lângă rezultatele obținute la concursuri și olimpiade care m-au adus până în rândurile lotului național, mi-am dorit și am avut satisfacția să văd cum aceste discipline formează mentalități și atitudini menite să evidențieze caractere legate cosubstanțial de un set de valori precum onestitatea, deschiderea spre nou și gândirea critică.

M-am implicat în multe proiecte de parteneriat cu școli din țară, atât ca organizator, cât și ca participant activ în schimburi de experiență sau în promovarea inovației în educația din România. Am participat la numeroase cursuri de formare didactică și managerială și sunt certificat atât național cât și internațional.

Am considerat important să concretizez ideea că responsabilitatea profesorului de istorie nu se oprește la catedră, ci merge în viața reală, în viața socială, acolo unde este nevoie de atitudini pro active. Din acest motiv am pus bazele Asociației Artceva România, un ONG cu preocupări în zona educației.”

Am convingerea că schimbarea nu poate veni decât de la noi. Astfel, pentru a-i educa pe alții, va trebui să învățăm cum să ne schimbăm pe noi înșine. Iar școala este locul perfect pentru acest lucru.”

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.