fbpx

Profesorul Alexandru Rafila: Am declinat oferta domnului Victor Ponta de a candida la Primăria Capitalei

Profesorul Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a confirmat, în seara aceasta, la Digi 24, că a primit o ofertă de a candida la Primăria Capitalei din partea liderului Pro România, Victor Ponta. Rafila a anunțat, însă, că nu intră în politică și dorește să se concentreze, în continuare, pe situația din sănătatea publică.

”Am spus că e o propunere din partea domnului Victor Ponta. Vă dați seama că asta e o propunere pe care trebuie să o digeri, așa că, pe moment, nu am spus nici da, nici nu. M-am întors în urmă cu două zile în țară și am decis să declin această propunere. Cred că expertiza mea este mai utilă în zona sănătății publice”, a explicat Rafila.

Profesorul Alexandru Rafila este una dintre cele mai cunoscute personalități din lumea medicală. El a avut intervenții publice frecvente, mai ales de la începutul crizei declanșate de pandemia de coronavirus.

”Am avut un anumit sentiment. Aș fi vrut să greșesc cât mai mult. Din păcate, nu am greșit”, a comentat Rafila situația epidemiologică actuală.

Despre Prof. Dr. Alexandru Rafila

Prof. Dr. Alexandru Rafila este şeful Disciplinei de Microbiologie al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” şi şeful Laboratorului Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti. A absolvit facultatea în 1987 şi şi-a obţinut titlul de doctor în medicină în 2004. Din 2000 a activat ca medic primar în specialităţile de medicină de laborator / microbiologie şi sănătate publică. A fost directorul Institutului Naţional de Sănătate Publică şi a deţinut funcţiile de Secretar de Stat pe probleme de asistenţă medicală şi sănătate publică, fiind şi în repetate rânduri consilier personal al Ministrului Sănătăţii pe problema politicilor de sănătate.

Pe lângă activitatea remarcabilă desfăşurată în România, expertiza Prof. dr. Rafila este recunoscută şi în străinătate, fiind expert OMS, NATO şi al Comisiei Europene. A deţinut funcţia de membru în Comitetul Executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (2014-2017) şi a reprezentat România în comitetul director al ECDC (2009-2014). Recent a fost ales de către OMS să reprezinte România în comitetul de conducere al acestei organizaţii.

Primăria Capitalei