fbpx

Edupedu: Președintele Consiliului de Administrație al Universității Titu Maiorescu a fost reținut de procurori

Președintele Consiliului de Administrație al Universității Titu Maiorescu din București, Iosif Urs, a fost reținut de procurorii de la sectorul 2, pentru infracțiuni care au legături cu serviciul, au declarat pentru Edupedu.ro surse din apropierea universității. Alături de el, au mai fost reținute ale două persoane. Urs este acuzat că ar fi dat unor candidați subiectele de la admiterea la o facultate din cadrul universității.

Potrivit cotidianului Adevărul, acest caz nu este singura situație în care Urs a avut probleme cu legea. O banală amendă rutieră încasată în 2015 de preşedintele Consiliului de Administraţie al Universităţii „Titu Maiorescu“ Bucureşti, Iosif Urs, a pus în mişcare o incredibilă suveică a pilelor la nivel înalt menită să-l scape pe universitar de sancţiune şi să-l ajute să întoarcă „ajutorul“ primit.

Iosif R. Urs

Studii si activitate: este absolvent al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii „Babes Bolyai” din Cluj Napoca (1968) si doctor al aceleiasi Universitati (1977). In perioada 1971-1994, parcurge toata ierarhia universitara la Academia de Studii Economice Bucuresti, iar din anul 1999 si pana in prezent este profesor universitar al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Titu Maiorescu din Bucuresti. A fost, pe rand, prorector al acestei universitati (2003-2006), rector (2006-2012), in prezent ocupand functia de Presedinte al Consiliului de Administratie. Este membru onorific al Institutului de Cercetari Juridice al Academiei „Andrei Radulescu” si Doctor „honoris causa” al Leibniz University Institute of Arts and Science din Statele Unite ale Americii.

Știre în curs de actualizare.