fbpx

Președintele Iohannis, anunț oficial: Va exista a doua sesiune a Evaluării Naționale, pentru elevii cu probleme medicale

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, astăzi, că elevii cu probleme medicale vor putea să susțină Evaluarea Națională într-o a doua sesiune, care va începe pe 29 iunie. De asemenea, și pentru Bacalaureat va exista a doua sesiune, care va avea loc în luna august.

“Examenele naționale vor avea loc fizic, așa cum au fost planificate și anunțate deja de câteva săptămâni. Deci Evaluarea Națională se va face incepând din 15 iunie așa cum a fost planificată, după care vor avea loc examenele de bacalaureat. Însă a apărut o problemă, pe care am dorit să o rezolvăm. Este posibil să fie copii care sunt bolnavi când se ține examenul. Este posibil să vină copii si sa se constate ca au febră și nu pot să intre la examen. (…) Vorbvesc de Evaluarea Națională, care se ține începând cu 15 iunie. Pentru copiii  care sunt găsiți cu febră la intrarea în școală, care sunt izolați cu familia la domiciliu, deci pentru motive medicale, se organizează o a doua sesiune de Evaluare Națională, începând din 29 iunie”, a spus Iohannis.

Președintele a adăugat că la Bacalaureat, va exista o a doua sesiune în august, ca în fiecare an.

 

CONTEXT

”Nu există nici măcar teoretic varianta anulării examenelor”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educației, în exclusivitate pentru Educație Privată, în urmă cu câteva zile.

Declarația completă a ministrului:

”Nu există nici măcar teoretic varianta anulării examenelor, cum de altfel nu a existat vreodată o intenție de inghețare a anului școlar. La momentul acesta, nu există niciun motiv să ne gândim la așa ceva. Ministerul Educației Naționale pregătește, împreună cu Ministerul Sănătății, procedurile specifice pentru prevenirea și combaterea îmbolnăvirilor, pe bazxa ordinului comun care a fost deja emis.

Metodologiile sunt aprobate și publicate în Monitorul Oficial. Inspectoratele Școlare Județene și conducerile unităților de învățământ se pregătesc pentru redeschiderea școlilor. Inspectoratele colaborează cu Direcțiile de Sănătate Publică, pentru ca în fiecare unitate de învățământ să exiiste câte un cadru medical care va asigura permanența și triajul epidemiologic. Foarte multe unități de învățământ sunt deja pregătite și au luat măsurile necesare. Ministerul Educației și Cercetării se află în plină procedură de achiziție a măștilor. Am reluat procedura, în așa fel încât să fie totul pregătit la timp.  Copiii trebuie să respecte măsurile de prevenție.”