fbpx

Generația PLUS și USR Tineret, petiție împotriva amendamentului care blochează educația sexuală în școli

Generația PLUS și USR Tineret, organizațiile de tineri ale celor două partide, susțin o petiție comună pentru introducerea educației sexuale în școli. Inițiativa vine după ce un amendament depus de mai mulți parlamentari PSD și PNL au depus un amendament care încearcă să împiedice introducerea educației sexuale în învățământ, prin solicitarea acordului părinților pentru participarea copiilor la cursuri.

Textul petiției  inițiate de Generația PLUS:

Petiție: Educație sexuală în școli

PNL și PSD se aliază împotriva educației sexuale în școli și a sănătății tinerilor!
După ce Președintele Iohannis a promulgat legea care prevede cel puțin un curs de educație sexuală în școli, o dată pe semestru, deputatul Robert Sighiartău (31 de ani, PNL) inițiază un amendament susținut de PSD, care stipulează că elevul va avea nevoie de „acordul scris al părinților sau reprezentanților legali” și propune schimbarea specificului materiei.Încearcă un scurt exercițiu de imaginație. Ai 13 ani și pentru a participa la ora de educație sexuală trebuie să mergi la unul din părinții tăi pentru o cerere scrisă. Ai face asta? Probabil că nu.
Generația PLUS susține educația sexuală în școli. Toți elevii trebuie să participe la aceste ore pentru sănătatea lor și a societății noastre. Totodată, dacă unii părinți vor dori să-și educe copiii acasă ar trebui să poată face acest lucru printr-o cerere expresă de renunțare la ora de educație sexuală.
Astfel, solicităm ca legea actuală promulgată de președintele Iohannis să nu fie modificată în sensul îngreunării accesului la orele de educație sexuală, iar titlul și conținutul lor să nu se modifice în educație sanitară.Semnează și tu, convinge-ți și prietenii să o facă!

✍️ Semnează și tu: https://www.generatia.plus/sexed

Anunțul de susținere postat de USR Tineret:

🤝Ne alăturăm colegilor noștri de la Generația PLUS în ceea ce privește inițiativa lor legată de educația sexuală în școli. E un demers important și avem nevoie de această schimbare de în societate. Nu ne mai putem ascunde de realitate.

‼️ Suntem țara europeană cu cea mai mare rată de mame adolescente.

📉 Organizația Salvați Copiii ne spune că aproape 18.000 de adolescente au devenit mame în 2018, 674 având mai puțin de 15 ani. Prin implementarea educației sexuale, numărul de mame adolscente s-ar diminua, deoarece acestea ar învăța elementele fundamentale despre protecție.

📑 Fie că ne place s-o spunem sau nu, România se confruntă cu o mare problemă cauzată de lipsa educației sexuale. Un studiu UNICEF realizat în 2009 ne spune că vârsta medie de începere a vieții sexuale în România este de 15 ani și jumătate. Tot același studiu ne arată că dacă s-ar implementa orele de educație sexuală în România, vârsta medie de începere a vieții sexuale ar crește.

❗️Tot la orele de educație sexuală, un copil ar învăța că nimeni nu are voie să-l atingă într-un mod care poate să fie nepotrivit. Informațiile oferite la școală ar putea să-i schimbe viața, deoarece ar putea înțelege un potențial abuz.

🍆 Educația sexuală e benefică pentru societatea românească deoarece discuțiile importante legate de sexualitate nu ar mai fi tabu, iar tinerii vor ști cum să se protejeze mult mai bine.

💙🧡 Vă rugăm să semnați și să distribuiți petiția colegilor noștri, deoarece schimbarea începe cu o semnătură!