fbpx

Preșcolarii au ”chiulit” în masă din grădinițe, de teama gripei

În grădinițe, teama de gripă a produs, astăzi, absenteism în masă.

Un grad ridicat de absenteism s-a înregistrat luni în unitățile de învățământ preșcolar din Bucureşti, însă nu din cauza cazurilor confirmate de gripă, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marina Manea.

„Din datele pe care le avem în faţă, respectiv absenteism pe unităţi de învăţământ, sectoare rezultă un procent ridicat de absenţe la grădiniţe, dar acest procent nu este justificat prin cazurile confirmate de gripă. Înseamnă că părinţii au luat mai ales la grădiniţe decizia a îi ţine acasă”, a precizat Manea.

Școlile și grădinițele au funcționat, azi, cu program normal, după cum a anunțat, duminică, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu. ” Îi invit pe toţi colegii profesori, îi invit pe părinţi şi pe copii să se pregătească pentru ziua de mâine, este o zi de şcoală şi va fi toată săptămâna, ultima săptămână din acest semestru, după care urmează o săptămână de vacanţă“, a declarat ministrul, într-o emisiune televizată.

Andronescu a explicat că decizia a fost luată pentru că, în cursul săptămânii care urmează,  se încheie situaţiile şcolare şi nu poate fi bulversată încheierea semestrului.

În ceea ce privește precauțiile legate de posibilitatea extinderii cazurilor de gripă, adică a motivului pentru care școlile au fost închise vinerea trecută, ministrul a spus că „triajul este foarte serios făcut în fiecare şcoală“.

„Şi lucrul acesta îmi dă un gram de linişte“, a conchis Andronescu.