fbpx

Polița s-a autosesizat în cazul elevilor loviți de o profesoară în Maramureș. Anisie cere anchetă

Poliția din Borșa, județul Maramureș, s-au sesizat din oficiu și fac cercetări, după ce, în mediul online, au apărut imagini în care o profesoară lovește mai mulți elevi, scrie agenția de presă Mediafax, citată de Digi 24.

Poliția Maramureș a anunțat, duminică, faptul că polițiștii din Borșa s-au sesizat din oficiu și fac cercetări la o școală din Borșa, unde o profesoară a fost surprinsă în imagini filmate în instituția de învățământ, în timp ce lovește elevii.

Cercetările se fac pentru rele tratamente aplicate minorului, purtare abuzivă și nedenunțarea, urmând a se stabili toate împrejurările producerii faptei și dispunerea măsurilor legale care se impun.

Cercetările se desfășoară sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus.

La rândul său, ministrul Educației Monica Anisie solicită Inspectoratului Școlar o anchetă, după ce a aflat de pe Facebook că mai mulți elevi de la o școală din localitatea Borșa, județul Maramureș, au fost loviți de o profesoară.

”Astăzi am aflat de pe pagina de Facebook a lui Andy Popescu. dintr-o înregistrare video, că mai mulți elevi de la o școală din localitatea Borșa, județul Maramureș, au fost loviți de o profesoară. Am contactat personal atât inspectorul școlar general, cât și inspectorul școlar general adjunct ai inspectoratului școlar, solicitându-le ca luni dimineață să înceapă o anchetă la respectiva unitate de învățământ, iar la finalul acesteia, să întreprindă toate măsurile necesare impuse de lege.

Mă întristează să aflu despre astfel de incidente! Cu toții trebuie să reacționăm ferm și imediat, cu toleranță ZERO la violența în școli”, a scis Monica Anisie pe pagina sa de Facebook.

Legea care prevede că persoanele condamnate penal definitiv pentru infracțiuni contra persoanei săvârșite cu intenție în împrejurări legate de exercitarea profesiei nu mai pot preda în școlile din România a fost promulgată, recent, de președintele Iohannis. Proiectul a fost denumit ”Legea #FărăPenali în școli” de inițiatoarea Cristina Iurișniți (deputat USR).

Filmul în care profesoara apare lovind elevii a fost postat, pe Facebook, de utilizatorul Andy Popescu.

”Și părinții mei au fost profesori, dar niciodată nu au aplicat corecții fizice. Ce părere aveți de această profesoară de matematică din Borșa?

Îmi doresc părerea voastră sinceră mai jos, intr-un comentariu, promit să vă citesc tuturor părerile 🙏🏻”, a scris acesta.